Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Волонтерска акција чишћења

rss

22.05.2013. Општина

Општински Штаб за руковођење волонтерском акцијом чишћења и уређења на територији општине Алексинац поводом 5. јуна – Светског дана заштите животне средине и Дана општине Алексинац, организује волонтерску акцију чишћења и уређења на територији општине Алексинац.

Волонтерска акција чишћења

Акција обухвата организовано прикупљање и одвоз кабастог отпада из стамбених блокова у централном делу Алексинца које ће трајати од 21. маја до 4. јуна, као и централну волонтерска акција чишћења и уређења на територији општине Алексинац која ће се одржати у суботу 1. јуна.

Том приликом позивају се грађани централног дела Алексинца да у периоду од 21. маја до 4. јуна изврше чишћење подрумских и других просторија од кабастог отпада и одложе га у постојеће контејнере за кабасти отпад, који ће у овом периоду бити интензивније пражњени, односно у три контејнера за кабасти отпад, која ће ЈКП ''Комуналне услуге'' Алексинац привремено постављати у стамбеним блоковима, који нису стално опремљени посудама за кабасти отпад.

Општински Штаб за руковођење волонтерском акцијом чишћења позива заинтересоване волонтере (појединце, неформалне групе, удружења грађана, школе, месне заједнице, привредне субјекте, јавна предузећа и друге) за ручно прикупљање отпада, као и волонтере (предузетнике и организације) који поседују механизацију за прикупљање, односно теретна возила којима је могуће вршити одвоз прикупљеног отпада, да се због потребе планирања активности планираних за 1. јун, јаве координатору акције и пријаве број потенцијалних волонтера, дају предлог локације (пожељна фотографија) са проценом количине отпада који се може прикупити или се пријаве за неку од локација коју ће предложити Штаб (пре свега неформална излетишта и зелене површине који нису у систему редовног одржавања).

За сваку појединачну локацију биће одређен координатор локације који ће имати обавезу да 30. и 31. маја преузме материјал (вреће и рукавице), изврши 1. јуна поделу материјала волонтерима на локацији и по окончању акције координатору акције достави основне податке о броју учесника и количини прикупљеног отпада на локацији.

Позивају се школе, предшколске установе, удружења грађана и други заинтересовани да 5. јуна презентују радове и друге перформенсе на тему заштита животне средине, да до 3. јуна пријаве учешће координатору Канцеларије за младе општине Алексинац, Стефану Ђурићуна телефон:069-605990или e-mail: [email protected].

Рок за пријављивање учешћа у волонтерској акцији чишћења је 27. мај у 13 часова, а контакт је:

Владимир Никодијевић, координатор акције
Канцеларија бр. 18, Општинска управа Алексинац
Тел.: 018/809-022, 064/2163822
[email protected]

Коментара: 0


# јавна предузећа Комуналне услуге ЈП штаб Владимир Никодијевић удружења грађана зелене површине заштита животне средине општинска управа
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима