Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Volonterska akcija čišćenja

rss

22.05.2013. Opština

Opštinski Štab za rukovođenje volonterskom akcijom čišćenja i uređenja na teritoriji opštine Aleksinac povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine i Dana opštine Aleksinac, organizuje volontersku akciju čišćenja i uređenja na teritoriji opštine Aleksinac.

Volonterska akcija čišćenja

Akcija obuhvata organizovano prikupljanje i odvoz kabastog otpada iz stambenih blokova u centralnom delu Aleksinca koje će trajati od 21. maja do 4. juna, kao i centralnu volonterska akcija čišćenja i uređenja na teritoriji opštine Aleksinac koja će se održati u subotu 1. juna.

Tom prilikom pozivaju se građani centralnog dela Aleksinca da u periodu od 21. maja do 4. juna izvrše čišćenje podrumskih i drugih prostorija od kabastog otpada i odlože ga u postojeće kontejnere za kabasti otpad, koji će u ovom periodu biti intenzivnije pražnjeni, odnosno u tri kontejnera za kabasti otpad, koja će JKP ''Komunalne usluge'' Aleksinac privremeno postavljati u stambenim blokovima, koji nisu stalno opremljeni posudama za kabasti otpad.

Opštinski Štab za rukovođenje volonterskom akcijom čišćenja poziva zainteresovane volontere (pojedince, neformalne grupe, udruženja građana, škole, mesne zajednice, privredne subjekte, javna preduzeća i druge) za ručno prikupljanje otpada, kao i volontere (preduzetnike i organizacije) koji poseduju mehanizaciju za prikupljanje, odnosno teretna vozila kojima je moguće vršiti odvoz prikupljenog otpada, da se zbog potrebe planiranja aktivnosti planiranih za 1. jun, jave koordinatoru akcije i prijave broj potencijalnih volontera, daju predlog lokacije (poželjna fotografija) sa procenom količine otpada koji se može prikupiti ili se prijave za neku od lokacija koju će predložiti Štab (pre svega neformalna izletišta i zelene površine koji nisu u sistemu redovnog održavanja).

Za svaku pojedinačnu lokaciju biće određen koordinator lokacije koji će imati obavezu da 30. i 31. maja preuzme materijal (vreće i rukavice), izvrši 1. juna podelu materijala volonterima na lokaciji i po okončanju akcije koordinatoru akcije dostavi osnovne podatke o broju učesnika i količini prikupljenog otpada na lokaciji.

Pozivaju se škole, predškolske ustanove, udruženja građana i drugi zainteresovani da 5. juna prezentuju radove i druge performense na temu zaštita životne sredine, da do 3. juna prijave učešće koordinatoru Kancelarije za mlade opštine Aleksinac, Stefanu Đurićuna telefon:069-605990ili e-mail: [email protected].

Rok za prijavljivanje učešća u volonterskoj akciji čišćenja je 27. maj u 13 časova, a kontakt je:

Vladimir Nikodijević, koordinator akcije
Kancelarija br. 18, Opštinska uprava Aleksinac
Tel.: 018/809-022, 064/2163822
[email protected]

Komentara: 0


# javna preduzeća Komunalne usluge JP štab Vladimir Nikodijević udruženja građana zelene površine zaštita životne sredine opštinska uprava
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}