Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ублажавање мера: Од сутра поново раде зелене пијаце

rss

20.04.2020.

Од уторка, 21. априла зелене пијаце (на отвореном и затвореном простору) ће бити поново отворене уз обавезну примену свих мера заштите против ширења коронавируса.

Фото: архива

Од уторка, 21. априла дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Влада такође позива послодавце у области грађевинарства (високоградња и нискоградња) да наставе рад у пуном капацитету радом од сутра, 21. априла. Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце. Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују.

Они који и даље нису у могућности да наставе са радом су објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима. Такође, рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају – затворени.

Извор: Нова С

 

Нове мере Владе Републике Србије.

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Monday, April 20, 2020


# пијаца коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима