Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тамара Ристић - KEZZ у четвртак у Завичајном музеју

rss

24.09.2018. Саша Гидра Марковић

У оквиру манифестације Дани Тихомира Р. Ђорђевића, у четвртак 27. септембра 2018. у дворишту Завичајног музеја, први пут у Алексинцу наступиће уметница коју одликује специфичан музички правац.

Тамара Ристић - KEZZ у четвртак у Завичајном музеју

Тамара Ристић - KEZZ је продуценткиња, композиторка и live looping уметница, која своју музику ствара и изводи сама. Први студијски албум „Kezz” објавила је прошле године у издању куће Маском Рекордс.

Њен музички израз је препознатљив по јединственој комбинацији модерног, електроакустичног звука и стилизованог певања инспирисаног изворном музиком Балкана, али и по веома емотивној интерпретацији и јакој енергији.

Осим на концертима, где наступа уз клавијатуру, looper, вокални процесор, семплер и кофер из ког повремено извлачи мелодику и перкусије, њена музика живи и на плесном подијуму, кроз нову форму наступа - live сетове.

До сада је наступала самостално и у склопу различитих музичких пројеката, у градовима широм Србије и бивше СФРЈ, Бугарској, Албанији, Грчкој, Шпанији, Италији, Аустрији, Немачкој, Чешкој и Норвешкој.

Улаз на концерт је слободан.


# концерт Завичајни музеј Саша Марковић Гидра Тамара Ристић Кезз Дани Тихомира Р. Ђорђевића
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима