Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tamara Ristić - KEZZ u četvrtak u Zavičajnom muzeju

rss

24.09.2018. Saša Gidra Marković

U okviru manifestacije Dani Tihomira R. Đorđevića, u četvrtak 27. septembra 2018. u dvorištu Zavičajnog muzeja, prvi put u Aleksincu nastupiće umetnica koju odlikuje specifičan muzički pravac.

Tamara Ristić - KEZZ u četvrtak u Zavičajnom muzeju

Tamara Ristić - KEZZ je producentkinja, kompozitorka i live looping umetnica, koja svoju muziku stvara i izvodi sama. Prvi studijski album „Kezz” objavila je prošle godine u izdanju kuće Maskom Rekords.

Njen muzički izraz je prepoznatljiv po jedinstvenoj kombinaciji modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja inspirisanog izvornom muzikom Balkana, ali i po veoma emotivnoj interpretaciji i jakoj energiji.

Osim na koncertima, gde nastupa uz klavijaturu, looper, vokalni procesor, sempler i kofer iz kog povremeno izvlači melodiku i perkusije, njena muzika živi i na plesnom podijumu, kroz novu formu nastupa - live setove.

Do sada je nastupala samostalno i u sklopu različitih muzičkih projekata, u gradovima širom Srbije i bivše SFRJ, Bugarskoj, Albaniji, Grčkoj, Španiji, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Češkoj i Norveškoj.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentara: 0


# koncert Zavičajni muzej Saša Marković Gidra Tamara Ristić Kezz Dani Tihomira R. Đorđevića
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima