Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутру забрана кретања

rss

03.04.2020.

Нове мере Владе Србије одређују забрану кретања за све особе од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутру.
Из ове уредбе се изузимају пензионери који ће у СУБОТУ зором моћи да обаве неопходну куповину.

Фото: архива

Добре вести за власнике кућних љубимаца, од суботе увече – од 23 часова до 01 ујутру, у распону од 200 м у месту пребивалишта и боравишта, не од 20 до 21, већ од 23 до један сат иза поноћи, ће бити дозвољено шетање кућних љубимаца у трајању од 20 минута.

Такође у недељу од 8 до 10 ујутру ће бити дозвољено шетање кућних љубимаца у трајању од 20 минута у распону од 200 м у месту пребивалишта и боравишта. Радним данима од 23 часова до 01 ујутру, у распону од 200 м у месту пребивалишта и боравишта у трајању од 20 минута биће дозвољена шетња.

Грађани старији од 65 година моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу, уместо у недељу, што је до сада био случај. Продавнице ће за најстарије грађане бити отворене у суботу од 4 до 7 часова. Они ће због куповине намирница моћи да напусте своје домове од 3 до 8 часова ујутру.

Кризни штаб је одлучио да на сахранама у Републици Србији, у периоду трајања ванредног стања, може бити присутно највише десет особа, које морају поштовати међусобну раздаљину од два метра.

Нове мере прописују да не може више од двоје људи да буде на једном месту.

Данас су у Алексинцу зграде Општине, Центра за културу и уметност, Алексиначке гимназије, Управа за трезор као и остале јавне установе у освануле су са спуштеним заставама како би се одала почаст жртвама коронавируса у земљи.


# Алексинац коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима