Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неопходна штедња воде да не би било рестрикција

rss

08.07.2012. Извор: Радио Алексинац

Потрошња воде у Алексинцу и околини је повећана, а по речима надлежних, утроши се скоро свих 220 литара у секунди, колико се произведе у фабрици воде у Бресју.

Неопходна штедња воде да не би било рестрикција

Воде за технолошко снабдевање фабрике има довољно иако је ниска квота водостаја у Бованском језеру.

- Водостај сирове воде у нашем водозахвату на Бованском језеру је на задовољавајућем нивоу, јесте ниска кота воде у језеру на водозахвату, али то још увек не представља проблеме у смислу малих или недостајућих количина сирове воде као улазне компоненте у фабрици за прераду воде Бресје. То су довољне количине воде за технолошки процес прераде и нормално водоснабдевање наших потрошача, али смо ми сада близу неког максимума – каже директор ЈКП „Водовод и канализација“ Млађо Томић.

Томић тврди да за сада нема проблема са снабдевањем потрошача, али упозорава да нема ни места расипничком понашању. Он је позвао грађане да одговорно троше воду и да штеде, како не би било рестрикција.

- Имамо велику потрошњу воде за неке намене које нису животне. Ту пре свега мислим на заливање травњака, воћњака, башти или пластеника, а мислим да у овом сушном периоду то није допустиво. Тиме долазимо у ситуацију да нећемо моћи редовно да снабдевамо водом грађане за основне животне потребе, а ту пре свега мислим на воду за пиће и одржавање личне хигијене.

Наш саговорник истиче да је вода из алексиначког водосистема, без обзира на високе температуре и велику потрошњу, задовољавајућег квалитета и здравствено исправна, то јест, пијемо здраву и питку воду.

Коментара: 0


#
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима