Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иницијатива за шивење маски за медицинске раднике на југу Србије

rss

28.03.2020. plusonline.rs

„Заштити лице“ је пројекат чији је циљ да обезбеди заштиту за лице пре свега за здравствене раднике на југу Србије (Клинички центар у Нишу, Болнице и центри у Пироту, Алексинцу, Белој Паланци, Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи) да дане епидемије не проведу потпуно незаштићени на својим радним местима.

Иницијатива за шивење маски за медицинске раднике на југу Србије

Акцију шивења маски покренула је нишка дизајнерка Невена Крагић са својим колегама, а иницијативу је на виши ниво подигао Џедајски покрет из Ниша који кроз донације и хуманитарни рад доприносе ублажавању потешкоћа у раду медицинског особља. Међутим, оно што је циљ овог Нишког Џедајског покрета јесте ширење јединства, солидарности и могућности да осетимо лепоту бриге једних о другима.

Укључите се у акцију шивења маски попуњавањем овог формулара и неко ће вас убрзо контактирати. Уколико вам је потребна помоћ око попуњавања профила позовите 062 237 687 и чланови удружења Авантуристичка мрежа ће вам помоћи да се пријавите.

Можете помоћи донацијом за куповину материјала преко сајта донације.рс - на овом линку donacije.rs/maske

За потражњу маски пишите на [email protected] молимо вас за разумевање и солидарност - молбе физичких лица и осталих правних лица биће узете у обзир тек након што се обезбеде за МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ.

За више информација посетите Фејсбук групу Заштити лице
За све оне који желе да науче да маску сами сашију (машински или ручно) – погледајте туторијал, снимљен у ванредним околностима:


# коронавирус заштитне маске
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима