Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Besplatna auto-sedišta za roditelje u Aleksincu, konkurs u toku

rss

07.11.2018.

Aleksinčani koji su u ovoj godini dobili prvo dete, mogu se 19. novembra javiti na poziv koji je objavila Opština i konkurišu da dobiju besplatno auto-sedišta za decu. Kako kažu u Opštini Aleksinac, biće podeljeno nešto više od 50 auto-sedišta, a prednost će imati roditelji blizanaca, samohrani i nezaposleni.

Besplatna auto-sedišta za roditelje u Aleksincu, konkurs u toku

Prema rečima zamenika predsednika Opštine Aleksinac Čedomira Rakića, od Agencija za bezbednost saobraćaja su dobili 20 auto-sedišta, dok će od 35 do 45 sedišta biti kupljeno putem javne nabavke koja je u toku.

Pravo da se prijave imaju roditelji koji imaju prebivalište u Aleksincu, čije je prvo dete rođeno od 1. januara 2018. godine, a poseduju automobil.

Prednost u dobijanju sedišta imaće roditelji blizanaca, samohrani i nezaposleni. U slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih auto-sedišta, prednost će imati po prvenstvu datuma rođenja deteta - navodi se u javnom pozivu.

Predlog o tome ko treba da dobije auto-sedišta načiniće posebna komisija, a konačnu odluku donosi Opštinsko veće.

Za konkurs je potrebno da roditelji, uz prijavu, prilože dokaz o prebivalištu, izvod iz matične knjige rođenih deteta i dokaz da poseduju vozilo. Nezaposleni roditelji treba da prilože i potvrdu NSZ-a, a samohrani uverenje Centra za socijalni rad.

Obrazac prijave se može preuzeti na pisarnici opštine Aleksinac i na zvaničnom sajtu.

Izvor: Južne Vesti


# Aleksinac saobraćaj deca opštinsko veće automobil roditelji Južne vesti
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima