Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nedimović: Dom za stare „Kulina” stavljen pod kontrolu

rss

18.04.2020. Politika

Šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Nišavskog i Topličkog okruga, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je jutros da je u domu za stare „Kulina” u opštini Aleksinac situacija stavljena pod kontrolu.

Foto: arhiva

„Sprovedene su sve karantinske mere, bili su epidemiolozi i situacija je mnogo bolja nego prethodnih dana”, rekao je Nedimović u uključenju za RTS.

Kada je u pitanju dom za stare nadomak Blaca, u Trbuljama, Nedimović je kazao da će u toku današnjeg dana situacija tamo biti normalizovana.

„Tamo se nalaze pripadnici srpske i ruske vojske, rade kompletnu dezinfekciju svega što je potrebno. Nažalost, bilo je i propusta prethodnih 10-ak dana u poštovanju mera epidemiološke zaštite”, naveo je ministar.

On je najavio za danas otpuštanje kući između 100 i 150 osoba iz Niša i dodao da je u ovom trenutku više od 1.200 građana smešteno, bilo u Kliničkom centru, bilo u privremenim bolnicama u Nišu, prenosi Tanjug.

Sinoć je, zbog problema koji postoje u tom gradu sa epidemijom kovid 19, otvorena nova privremena bolnica namenjena zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci, rekao je Nedimović, uz podatak da se u njoj trenutno nalazi 156 osoba.


# Dom Kulina Branislav Nedimović koronavirus
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima