Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Epidemiološka situacija u Aleksincu kritična

rss

17.03.2021. N1

Dom zdravlja u Aleksincu apelovao je na sve građane te opštine da se prijave za vakcinaciju, uz napomenu da se do do sada vakcinisao ili prijavio za vakcinaciju tek svaki šesti odrasli stanovnik te opštine.

Foto: arhiva

U saopštenju koje je na sajtu aleksinačkog Doma zdravlja objavljeno pod naslovom „Poražavajuća činjenica“ navodi se da je vakcinu protiv koronavirusa do sada primilo 5.595 osoba, a da se za vakcinisanje prijavilo još 1.400.

„Pošto opština Aleksinac ima oko 42.000 odraslih stanovnika, ove cifre praktično znače da tek svaki šesti odrasli građanin naše opštine želi da se vakciniše. Ovo je poražavajući podatak“, kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

U tom saopštenju se građani Aleksinca koji ne žele da se vakcinišu pozivaju da pročitaju drugo saopštenje u kome se navodi da je epidemiološka situacija na teritoriji te opštine „kritična“.

„Iza nas je najteža nedelja od početka pandemije, a jučerašnji dan je dan sa najvećim brojem pozitivnih na virus od početka pandemije – 88“, navedeno je u tom tekstu.

Građanima je upućen apel da svedu kontakte sa drugim ljudima na „apsolutni nužni minimum“ kako ne bi došlo „eksplozije širenja bolesti“.

U apelu je takođe rečeno da građani moraju krajnje ozbiljno da shvate ovu pandemiju i da se spreme da trpe posledice ukoliko to ne učine.

„Zdravstveni sistem je pred kolapsom. Za koji dan, ako se ovako nastavi, verovatno neće biti mesta u bolnicama. Imajte to na umu! Šta ćemo onda? Zamislite sebe da vas sanitet doveze do bolnice, a tamo jednostavno nema mesta za vas. Scena je stravična“, upozorili su iz aleksinačkog Doma zdravlja.

Prema podacima te zdravstvene ustanove prošle nedelje je na području aleksinačke opštine koronavirus potvrđen kod 384 osobe, što je najviše od pojave pandemije.

Izvor

Komentara: 0


# Dom zdravlja koronavirus
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima