Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa

rss

06.11.2020. Opština Aleksinac

Od 6. novembra 2020. godine, Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa SARS-COV-2. Kompletna dijagnostika se radi u samom Domu zdravlja Aleksinac, i rezultati se dobijaju za svega oko pola sata, čak i nešto manje vremena.

Foto: Fernando Zhiminaicela / Pixabay

Testiranje brzim atigenskim testom preuzeće primat u narednom periodu, jer je mnogo jednostavnije i brže.

Naime, ovaj test daje veoma brze rezultate, veoma je pouzdan, te ako pokaže da je neko pozitivan, on to zaista i jeste. Ako pokaže da je negativan, a osoba ima simptome koji nalikuju na KOVID, moraće da se uradi i PCR testiranje radi konačne potvrde.

Testiranje antigenskim testom započinje uzimanjem brisa na isti način kao i kod PCR testiranja. Rezultat je poznat nakon 20-30 minuta od uzimanja brisa.

GDE I KAD SE RADI TESTIRANjE? 

Testiranje (i PCR i antigenskim testom) će se obavljati u KOVID ambulanti u Žitkovcu svakim radnim danom i subotom po sledećem rasporedu:

07.30-09.00 Komercijalno testiranje PCR testom (radi odlaska u inostranstvo)

09.00-10.00 Testiranje PCR testom po indikacijama (po nalogu lekara, nakon utvrđivanja postojanja simptoma i znakova koji mogu ukazivati na oboljevanje od kovida, a u skladu sa novim uputstvom o indikacijama

10.00-14.00 Testiranje brzim antigenskim testom (po nalogu lekara, nakon utvrđivanja postojanja simptoma i znakova koji mogu ukazivati na oboljevanje od kovida, a u skladu sa novim uputstvom o indikacijama

Više informacija na ovom linku

Komentara: 0


# Dom zdravlja koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima