Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Besplatna mamografija u ražanjskom Domu zdravlja

rss

22.01.2019.

Besplatna mamografija koja se već nešto više od nedelju dana sprovodi u ražanjskom Domu zdravlja privukla je veliku pažnju stanovnica ove opštine, ali i susedstva. Do sada je pregledano 186 žena, u proseku dvadesetak dnevno, a iz ove ustanove poručuju da se na preventivni pregled dojke mogu javiti sve žene između 50 i 69 godina, kako iz Ražnja, tako i iz Aleksinca i okolnih opština.

Besplatna mamografija u ražanjskom Domu zdravlja

‒ Žene u šestoj i sedmoj deceniji mogu da se jave na pregled bez prethodnih medicinskih indikacija, dakle sa ličnom kartom, bez zdravstvene knjižice, samo prethodno moraju zakazati ovde kod nas u Domu zdravlja i ova mera se preduzima samo radi bolje organizacije – kaže direktor ražanjskog Doma zdravlja Nenad Stanković i dodaje da mlađe žene mogu da dođu na preventivni pregled na osnovu uputa izabranog lekara, odnosno prethodno utvrđene medicinske indikacije. 

Stanković objašnjava da je ova ražanjska, deo šire akcije koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a čiji je cilj rano otkrivanje i lečenje maligniteta dojke. Pokretni mamograf, koji je stacioniran na ulazu B Doma zdravlja u Ražnju, u ovoj ustanovi biće do subote, 2. februara, do kada je planirano da traje akcije.

Pregledi se obavljaju uz nadzor radioloških tehničara iz Niša svakog radnog dana i subotom od 9 do 17 časova, poručuju u Domu zdravlja Ražanj.

Za sve dodatne informacije i zakazivanje obratiti se na telefon 037/841-151 lok 107 kontakt osoba Marija Simonović-Jocić, 065/8322-302 kontakt osoba Marijana Petrović ili 065/8322-326 kontakt osoba Dejan Blagojević.

Izvor: AlPres


# Dom zdravlja Nenad Stanković zdravstvene knjižice Ražanj Marijana Petrović mamografija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima