Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Koncert grupe S vremena na vreme u Aleksincu

rss

13.05.2019.

Utemeljivači i predvodnici domaće akustičarske rok scene, muzički sastav „S vremena na vreme” održaće koncert u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost u subotu, 18. maja 2019. godine. Koncert počinje u 20:00 sati, u velikoj sali Doma kulture Aleksinac.

Koncert grupe S vremena na vreme u Aleksincu

Četiri gitare, četiri glasa, AsimSarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Koki, podsetiće nas na antologijske numere kao što su „Sunčana strana ulice”, „Moj svet”, „Put putuje karavan”, „Kao vreme ispred nas”, „Tema classica” i druge kompozicije koje su obeležile 70-te i 80-te godine 20. veka.

Grupa „S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda, čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. U svoje aranžmane uklapali su i tonove starih instrumenata kakvi su bisernica, šargija, blok flauta...

U prvom perodu postojanja (1972-1979) stvorene su pesme koje su i danas prisutne u radijskim programima i sa kojima je bend izgradio identitet i prepoznatljivost.

Posle 14 godina pauze, 1993. godine u prepunom Sava Centru, velikim koncertom najavili su narednih sedam godina aktivnosti obeleživši taj period uglavnom live snimcima i studijskim albumom „Posle kraja”.
Koncertom u Kolarčevoj Zadužbini 2013. godine započeo je treći ciklus postojanja grupe. Ovaj period karakteriše koncertna preokupacija, gde svaki put, pored poznatog opusa, publika ima prilike da čuje neke nove ili neizvođene kompozicije.

Cena ulaznice je 250 dinara. Informacije i rezervacije ulaznica na tel. 018 / 800 160, 064 / 893 37 26


# Centar za kulturu i umetnost dom kulture koncert S vremena na vreme
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima