Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Evolucija u Presingu

rss

24.04.2017. Saša Marković Gidra

U petak, 28. aprila, u klubu New Pressing u Aleksincu nastupiće simfo–gotik metal bend, „Evolucija“.

Evolucija u Presingu

Evolucija iza sebe ima dva studijska albuma, a trenutno promoviše svoje drugo ostvarenje naziva „Igra počinje“ objavljeno pod etiketom izdavačke kuće „Take it or leave it“.

Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. godine basista Dragiša Marinjes. Glavni vokal benda Ilana von Arx, koja je rođena Švajcarkinja, peva na srpskom jeziku. Bend takođe čine Stevan Miletić (solo gitara), Mihajlo Janković (ritam gitara) i Marko Marković (bubnjevi).

Muzički kritičari Evoluciju svrstavaju u mešavinu simfo i gotik metala.
Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj (Montreux jazz festival). Iste godine izlazi i video spot za pesmu „Kralj“. Pored nastupa grupa snima noseću temu „Pale Rider“ za nemački film „Templari“. Sa rediteljem Andreasom Leflerom snimljen je i video spot za „Pale Rider“ na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija je nastupala kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.

Nova stranica u karijeri Evolucije otvara  2012. kada se Dragiša, zajedno sa pevačicom Ilanom Marinjes Von Arks, seli u Srbiju i od tada je baza grupe Evolucija u Ćupriji. U nešto izmenjenoj postavi naredne tri godine grupa nastupa na moto skupovima i letnjim festivalima.

U jesen 2014. Evolucija počinje sa radom na drugom studijskom albumu. Album je sniman u Kragujevačkom studiju „Dom omladine“ sa producentom Draganom Uroševićem i snimateljem Ivanom Ilićem. Drugi studijski album pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana je ugledao 15. marta 2016, a album je izdat je za izdavačku kuću Take it or leave it. Za singlove „Letim“, „Kao iz sna“ i „Nisam za tebe ja“ urađeni su video spotovi.

Album dobija odlične ocene muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu i nailazi na odličan prijem kod publike. Grupa je odmah po izlasku albuma krenula na promotivnu turneju. Pored klubova, moto skupova i gradskih trgova izdvajaju se nastupi na  „Vrnjačkom karnevalu“, „Beogradskom  Beer festu“ i „Beogradskom autorskom rok festivalu“. U sklopu promocije albuma urađena je i Beogradska promocija albuma u prostorijama Udruženja rok muzičara Srbije.

U pripremi je i Engleska verzija albuma „Igra počinje“.

Početak koncerta u New Pressingu najavljen je za 22 sata.


# festival rok muzika Dom omladine Švajcarska Presing kafe Evolucija grupa Marko Marković
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima