Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekipa „Super žene“ pravi najbolji ajvar u Aleksincu

rss

30.09.2016. OTIS

Ekipa „Super žene“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ u Aleksincu.

Ekipa „Super žene“ pravi najbolji ajvar u Aleksincu

Treća sezona karavana uspešno se nastavlja, a u Aleksincu smo imali priliku da se družimo sa 12 prijavljenih takmičarskih ekipa. Karavan je dobio petnaestog finalistu koji će se u velikom finalu na Zlatiboru boriti za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2016. godinu.

„Nismo očekivali pobedu ali smo joj se nadali. Nije bilo lako u našem gradu kao jednom od poznatijih gradova  u okolini po dobroj paprici i  dobrom ajvaru, osvojiti titulu za najbolji recept. Naše udruženo iskustvo možda nas dovede i do pobede u velikom finalu“– kaže kapitenka pobedničke ekipe.

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojila je ekipa Udruženje žena ”Jezero Bovan”, dok je treće mesto pripalo ekipi Etno udruženje “Korman”.

„Atmosfera je tokom celog dana bila zaista sjajna. Aleksinac bi izdvojili kao grad gde su sve takmičarske ekipe odlučile da se odazovu pozivu našeg lokalnog partnera OTIS Aleksinac i priključe se akciji  „Jedna tegla za puno osmeha“ kroz koju su donirali kompletnu proizvedenu količinu ajvara deci i odraslima sa specijalnim potrebama iz Doma Hristina Markišić, Doma Kulina i udruženju MNLR“ – navodi koordinator projekta Ljiljana Vukotić.

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Ivan Ilić, profesionalni kuvar, Lelica Stojković, nutricionista iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Soko Banja, Jugoslava Jovanović, šef kuhinje u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Soko Banja.

Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi nateglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova.

Komentara: 2


# OTIS Super žena Tešica ajvar Izađi mi na teglu
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+14) (-6)

    Odlična reklama za SPS 30.09.2016.
    Odlična reklama za SPS koji je nebitan u ovoj vlasti ali voli da se šepure , kao i oni nešto rade...

  • (+5) (-2)

    nena 01.10.2016.
    "Hleba i igara"...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima