Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

E-Play ulepšao praznike Aleksinčanima

rss

03.05.2016. Saša Marković Gidra

Nakon 15 godina, beogradski alternativni bend E-Play se vratio u Aleksinac, tačnije u Dom rudara.

Foto: Aleksandar Gvozden

Pre njihovog nastupa zadatak da dobro zagreju publiku imao je niški utopijski new wave bend Language.Sex.Violence koji je svoj sinoćnji jubilarni, dvadeseti nastup posvetio bendu Joy Division, jer je na isti dan taj bend odsvirao svoj poslednji koncert pred smrt Jana Kertisa. Upravo pred njihov nastup, sa razglasa su se orile besmrtne Joy Division, što je bio odličan uvod u njihov nastup.

Language.Sex.Violence Foto Gvozden

Takođe, ovo je bio i svojevrstan pomen, jer je na isti dan pre tri godine preminuo Džef Haneman, a objavljen je i jedan od najboljih albuma grupe The Cure – Desintegration. Nastup su započeli jednom od svojih novijih pesama “Anemija grada“, koja je posvećena apatiji i beznađu njihovog rodnog, ali i mnogih drugih gradova. Svirali su svoje stare i nove utopijske himne “Što to radiš sebi“, “Ljubav hladna kao smrt“, “Redari nuklearnog rata“, koju su za ovu priliku prepravili u “Rudare nuklearnog rata” aludirajući na mesto održavanja koncerta.

Svirali su i nove “Ljudi skloni samouništenju“, “Sve počinje iznova“, a završili sa emotivnom “Ne želim da budeš moja devojka“. Miksanje njihovog materijala u studiju se privodi kraju i uskoro će “Redari” biti objavljeni kao singl, koji najavljuje i studijski život ovog benda.

Nakon jednočasovnog nastupa može se konstatovati da su Language.Sex.Violence u potpunosti opravdali poverenje organizatora i zaslužili privilegiju da budu podrška bendu E-Play.

Tačno u jedan sat pre ponoći, E-Play je otvorio svoj nastup instrumentalom “Sedam” sa novog albuma, koja poslužila da se bend naštimuje i stvori svoj prepoznatljivi ambijent u u Domu rudara. Zatim je usledila starija stvar “Prvi pogled tvoj“, a zatim usledio povratak na dva poslednja albuma “Obični ljudi” i “Drago mi je das mo se upoznali“, na kojima je bio fokus celokupnog nastupa benda.

E-Play Foto Gvozden

Dobro raspoloženi fanovi imali su priliku da na samom početku koncerta čuju dobro poznate stvar sa poslednjeg albuma, među kojima su bile “Heroj“, “U sumrak”, “Ovde“. Zatim je usledio i najbolji deo nastupa, bar ako je suditi po reakciji publike, pa su se čule “Retrovizor“, “Iluzija” i naravno super-hit “Divan dan“, pesma koju su svi sa nestrpljenjem očekivali.

Na samom kraju koncerta usledila je i nova stvar “Da budemo samo dobro“, a zatim se adrenalin ponovo podigao pesmama “Ljubica” i “Sramota“, a nastup je okončan pesmom “Vremeplov“.

Sjajnu atmosferu i solidnu posetu uprkos nevremenu tokom celog dana, bend je nagradio izlaskom na bis i ponovo zasvirao “Divan dan“, u izmenjenom aražmanu sa matricama, te napravio pravu eksploziju oduševljena za koju je dobrano bio zaslužan tonac Dejan Lalić-Lale, inače član benda Ortodoks Kelts.

Goran Ljuboja-Trut Foto Gvozden

Treba napomenuti da je bend nastupio sa novim gitaristom Nemanjom Velimirovićem, inače članom benda Kofein iz Sremske Mitrovice, sa kojim E-Play ima dugogodišnju saradnju. Za dobru atmosferu i prateće vokale pobrinula se mlađana Kristina Jovanović Kika, a bas gitarom vladala je heroina srpske alternative i duša ovog benda Maja Cvetković. Sve je to maestralno propratio i svojim čudesnim ritmovima osvežio bubnjar Goran Ljuboja-Trut.

balkanrock.com

https://www.facebook.com/Aleksinac.Net


# Aleksinački Rudnik rok muzika Saša Marković Gidra Kristina Jovanović E-Play Language.Sex.Violence Ortodoks kelts
@eplayband @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima