Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Najava koncerta muzičke i pozorišne trupe Alice in WonderBand u Aleksincu

rss

31.05.2020. Aleksinac.net

Posle duge izolacije izazvane koronavirusom vraćamo se redovnim dešavanjima u gradu, a stižu i najave kulturnih događaja. Prvi nastup za trupu Alice in WonderBand desiće se baš pred aleksinačkom publikom!

Alice in WonderBand / Foto: Igor Stević

Izvešće komični mjuzikl "Kiss" koji je već pobrao simpatije publike u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Italiji, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni, i, naravno, Srbiji. Nastupiće 19. juna u okviru ALEF-a. Predstava je na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Sem ovog nastupa, možete pratiti i prvi onlajn koncert muzičke i pozorišne trupe Alice in WonderBand 17. juna u 21 čas, preko onlajn platforme Artist Lockdown iz Londona. Većina svetskih muzičara se odlučuje da na ovaj način nastavi kontinuitet i kontakt sa publikom. Svi koji su prethodnih meseci provodili vreme u karantinu, sada treba da se sete umetnika koji su nesebično delili svoje sadržaje i da ih podrže, a posebno nezavisne, samostalne umetnike, koji nemaju stalan izvor prihoda.

Koncert predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima kroz spoj telesnih perkusija i pevanja: kulturna baština ovog podneblja izvedena na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način. Grupa Alice in NjonderBand je uspešno nastupala u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Italiji, Turskoj, zemljama regiona i Srbiji.

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Mađarske kroz melodije, ritmove, ali i tekstove, opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima. Ovaj koncert će vas napuniti pozitivnom energijom i vratiti korenima.

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost ALEF Alice in WonderBand
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima