Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Alice in WonderBand i RiKaTaKa new Balkan rhythm na ovogodišnjem ALEF-u

rss

20.06.2019.

Posle uspešnog nastupa na "Bodi ritam" festivalu u Hamburgu, Alice in WonderBand započinje svoju letnju turneju nastupom na ALEF-u u Aleksincu 4. jula u 20.30 časova. Nakon toga ih očekuju nastupi na festivalima Nišvill Theater fest, Barski Ljetopis, Korifej, Hajde festival, Banatska bajka, Nušićijada i Karlovačka berba grožđa. Ne propustite ovo jedinstveno iskustvo, spoj koncerta i pozorišta, gde je jedino sredstvo za proizvođenje muzike - telo.

Alice in WonderBand i RiKaTaKa new Balkan rhythm na ovogodišnjem ALEF-u

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Tradicionalna muzika sa Balkana (world music) u novim aranžmanima izvedena kroz spoj telesnih perkusija i pevanja predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.  

Pesme iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Albanije, kao i pesme nacionalnih manjina kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima.

Kroz ovo muzičko putovanje vodi vas par umetnika, čiju priču takođe otkrivamo na ovom putu.

Višnja Obradović – rediteljka je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Koncert RiKaTaKa new balkan rhythm je do sada izvođen u Srbiji (festivali Piano city Novi Sad i Hrizantema festival u Subotici) i Nemačkoj (Frajes Muzikcentrum, Minhen; Meta Teatar, Minhen).

Alice in WonderBand su uspešno nastupali u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

Plesni nastup RiKaTaKa new Balkan rhythm, održaće se u četvrtak, 4. jula u 20:30 sati, u dvorištu Zavičajnog muzeja.

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost festival Crna Gora Novi Sad Zavičajni muzej Bosna i Hercegovina ALEF Alice in WonderBand
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima