Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac osetio snagu “Sedme sile” grupe Dža ili Bu

rss

28.11.2015. Saša Marković Gidra, balkanrock.com

Beogradski pank rok bend Dža ili Bu je sinoć razdrmao aleksinački Dom omladine.

foto: Nemanja Đorđević

Bio je ovo treći nastup benda u poslednje dve godine pred aleksinačkom publikom. Ovaj koncertno aktivni bend se trenutno nalazi na mini turneji po čitavom regionu i ujedno promoviše novi album “Sedma sila” koji se trenutno nalazi na “lageru” i čeka potencijalnog izdavača.

Svirka u solidno popunjenom Domu omladine je počela oko 23 časa. Dža ili Bu je nastupio kao kvartet sa najavom da će se u skorije vreme bendu priključiti još jedan gitarista. Bend je svoj nastup otvorio pesmom iz rane faze karijere “Drug Tito se krije u pećini“,a zatim nastavio sa “Rizik” i “Baksuzan Dan” pesmama sa poslednjeg albuma “Kukovo leto”. Verni fanovi benda bili su dobro raspoloženi od samog početka svirke i svoju pozitivnu energiju ispoljavalji su kroz neprestane “šutke” koje su pozitivno uticale na bend dok je izvodio repertoar sa svih prethodnih šest albuma.

Domom omladine su ođekivale “Aljaska“, ”Metak“, “Stampedo“, “Vip“, “Drugovi“, “Živeo Staljin” i ostale prepoznattljive stvari tokom decenijske karijere benda. Atmosfera na koncertu je doživela vrhunac kada su se začule i dve legendarne pesme “Ustani i kreni” i “Večna Lovišta“,koja si bila uvertira za “Odiseju” Leo Martina koja se nalazi na novom albumu i koja je po rečima frontmena Sabljara prvi put premijerno izvedena u Aleksincu na prošlogodišnjem koncertu.

Nakon dvočasovne svirke bend je čak dva puta morao na polučasovni “dodatan rad” koji su prihvatili oberučke jer su im fanovi davali neophodnu podstrek i inspiraciju. Na bisu su izveli dve pesme sa novog albuma – “Zauvek” i “Globalni građani“, zatim “Velika svetska zavera” i na kraju “Osnovna škola“.

Na kraju svega viđenog bila je ovo nezaboravna rokenrol noć. Dža ili bu je opravdao učestali poziv organizatora i zakazao novo druženje po izdanju novog albuma. Ovi beogradski pankeri su ušli i u istoriju aleksinačkih koncertnih zbivanja kao prvi bend koji je tri puta gostovao ovde. Pobrali su simpatije ne samo Aleksinčana već i drugih manjih sredina kojima uvek izlaze u susret i nalaze način da promovišu svoju muzičku ideju.

Set lista:

    Drug Tito se krije u pećini
    Rizik
    Baksuzan dan
    Hajde
    Put
    Fliperaški san
    Glumac
    Raskršće
    Gole istine
    Droga i mladi
    Proleće
    Rasprodaja
    Aljaska
    Metak
    Ustani i kreni
    Stampedo
    Neki drugi grad
    Uradi sam
    Najjači samo opstaju
    Vip
    Kraljica pica parka
    Živeo Staljin
    Drugovi
    Odiseja
    Večna lovišta
    Bis:
    Velika svetska zavera
    Nosorog
    Zauvek
    Globalni građani
    Osnovna škola

http://balkanrock.com/aleksinac-osetio-snagu-sedme-sile-grupe-dza-ili-bu/


# Dža ili bu droga rok muzika Dom omladine Saša Marković Gidra Gidra
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima