Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vanredna situacija u opštini Aleksinac

rss

21.04.2014. Beta, JužnaSrbija.Info

U opštini Aleksinac proglašena je vanredna odbrana od poplava, a na području mesne zajednice Vitkovac vanredna situacija.

Vanredna situacija u opštini Aleksinac

Vanredna situacija proglašena je u ponedeljak u opštini Aleksinac zbog mogućnosti izlivanja Južne Morave kod sela Vitkovac, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Svi vodostaji beleže stagnaciju ili opadanje, osim vodotoka Južne Morave koji je na putu da se izlije iz korita kod mesta Đunis i jutros je Javno preduzeće 'Srbijavode' proglasilo vanredne mere odbrane od poplava kod sela Vitkovac u opštini Aleksinac zbog mogućnosti izlivanja ove reke", kazao je Marić za agenciju Beta.

On je naveo da tokom noći nije bilo novih intervencija i evakuacija na kriznim tačkama u Srbiji i podsetio da je vanredno stanje proglašeno u 11 opština.

"U nedelju je opština Zaječar ukinula vanrednu sitaciju, ali je ona jutros proglašena u Aleksincu, tako da opet ima jedanaest opština u Srbiji koje su ugrožene", rekao je Marić.

Ministri Vlade Srbije obilaze područja koja su ugrožena poplavama, a prisustvovaće i sednicama opštinskih štabova za vanredne situacije u opštinama Srbije.

U opštini Aleksinac proglašena je vanredna odbrana od poplava, a na području mesne zajednice Vitkovac vanredna situacija.

Na području mesne zajednice Vitkovac Južna Morava izlila se iz korita i poplavila oranice. Između Trnjana i Vitkovca, jedna kuća je pod vodom, a poplavni talas stigao je do još nekoliko kuća.

Spasilačke ekipe i mehanizacija su u pripravnosti.

Zbog izlivanja reke u potpunosti je prekinut lokalni put Tešica-Draževac. Policija preusmerava vozila na alternativne pravce.

Kako je saopšteno u policiji, voda je delimično prekrila oko 400 metara tog puta, zbog čega je privremeno zabranjen prolaz vozilima.

- Iz pravca Aleksinca je postavljena vertikalna signalizacija, a iz pravca Donje Trnave dežura patrola saobraćajne policije. Saobraćajna policija vrši preusmerenje saobraćaja alternativnim pravcima za sve vrste motornih vozila - kažu u policiji.

Gašić: krive su druge opštine

Opština Kruševac je samo ove godine za čišćenje kanala izdvojila oko 40 miliona dinara i praktično je bila spremna za trenutne vremenske neprilike, izjavio je danas gradonačelnik Bratislav Gašić.

On je, u izjavi Tanjugu naveo, da su problem napravile druge lokalne samouprave - Brus, Blace, Aleksinac, koje o tome nisu vodile računa.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je zbog poplava zabranjen saobraćaj kod nadvožnjaka u Đunisu na državnom putu 2. A reda broj 215, deonica Kaonik - đunis - Deligrad. 

Ceo putni pojas je poplavljen zbog podizanja nivoa Južne Morave, a Ribarska reka vraća vodu uzvodno.

 

video...

Komentara: 3


# Južna Morava opština saobraćaj Vitkovac Predrag Marić Bratislav Gašić saobraćajna policija vanredna situacija vanredno stanje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  vuki 21.04.2014.
  ne brinite stize ppv sve se da vas spasi stize sa golemi camac . au preso sam se izbori prosli spasavajte se sami ko vas .....

 • (+1) (-0)

  optimista 22.04.2014.
  Pa posle se smejete Bačeviću , vidite da može plovni put do Egejskog mora . Ne da je obećao , čovek uveliko realizuje prijekat !!!

 • (+0) (-0)

  Neko 22.04.2014.
  Takoje druze,prosli izbori i nema ko da spasava.A mozda covek nezna da pliva.Duboko je i mutno.Mozda nije naviko da radiu mutno.Valjda ce se voda povuce do sledecih izbora.Mislite da nece brzo!?


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}