Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U opštini Aleksinac stanje pod kontrolom

rss

17.05.2014. Opština Aleksinac

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije analizirano je stanje na vodotokovima i ugroženim područjima u opštini Aleksinac u protekla 24 sata. Ocenjeno je da je situacija pod kontrolom i da nema velike opasnosti od novih poplava.

U opštini Aleksinac stanje pod kontrolom

Najteža situacija trenutno je u Vitkovcu, Donjem i Gornjem Ljubešu i Žitkovcu, gde se izlila Južna Morava i poplavila lokalna polja, a ugroženo je i nekoliko domaćinstava. Na sednici je doneta odluka da JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost uputi svoju dežurnu ekipu sa mehanizacijom i džakovima sa peskom u Donji Ljubeš, kako bi se izgradili privremeni odbrambeni nasipi. Južna Morava nalazi se u stanju opadanja, ali zakrčenje korita kod Đunisa onemogućava njeno normalno oticanje, što izaziva izlivanje vode.

Konstatovano je i da stižu prijave građana o pojavi klizišta širom naše Opštine. Dežurne ekipe izlaze na teren po dobijnim prijavama. Podsećamo da je dežurni telefon Štaba za vanredne situacije na koji građani mogu prijaviti nastale probleme 809-012.

 

Komentara: 0


# Južna Morava Žitkovac Vitkovac Gornji Ljubeš Donji Ljubeš štab
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima