Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

“Huawei” i Telekom prepoznali Aleksinac kao opštinu sa efikasnim procedurama

rss

26.02.2016. izvor: Opština Aleksinac

Predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković, nedavno se sastao sa predstavnicima vodeće svetske IKT kompanije „Huawei“ i predstavnicima kompanije Telekom Srbija.

“Huawei” i Telekom prepoznali Aleksinac kao opštinu sa efikasnim procedurama

Tema razgovora bio je pilot projekat pomenute dve kompanije, pod nazivom „Modernizacija fiksne mreže opštine Alekisnac“.

Opština Aleksinac neguje dobru saradnju sa kompanijom Telekom Srbija, što je rezultiralo time da naša opština bude odabrana za sprovođenje ovog projekta.
Radi se o pilot projektu, prvom u Srbiji, kojim se obezbeđuje brz i efikasan prelazak sa PSTN na IP ravan. Cilj ovih investicija je stvaranje uslova za pružanje najsavremenijih širokopojasnih usluga od pouzdanih telefonskih veza, preko interneta do IP televizije. U ovoj godini planirana je izgradnja i rekonstrukcija pristupnih mreža, optičkih spojnih puteva i instalacija novih uređaja, kojim bi se obezbedio internet do 50 mb/s.

Vrednost investicije, koja obuhvata opštinu Aleksinac i 26 sela, iznosi 3.000.000 evra.

Naselja obuhvaćena ovim projektom su: Bradarac, Deligrad, Rutevac, Vukašinovac, Donji Ljubeš, Gornji Ljubeš, Srezovac, Vitkovac, Gornja Peščanica, Gredetin, Krušje, Radevce, Jakovlje, Kamenica, Loznac, Kraljevo, Draževac, Donje Suhotno, Gornje Suhotno, Moravac, Prćilovica, Žitkovac, Aleksinac i Aleksinački rudnik, Vakup, Korman i Trnjane.

Prema rečima investitora, opština Aleksinac izabrana je kao opština u kojoj se brzo i efikasno sprovodi procedura dobijanja odobrenja za izgradnju.

Komentara: 12


# Aleksinački Rudnik opština Gornja Peščanica Gornji Ljubeš Donji Ljubeš Nenad Stanković Donje Suhotno internet Korman Telekom Srbija Huawei komunikacije Gornje Suhotno
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-10)

  ahhhhaaaaahhhhaaaa 26.02.2016.
  Fiksna telefonija, a telegrafske linije ? To obnavljate posle izbora, kada nas unazadite za jos 100 godina ?

 • (+19) (-10)

  Apis 26.02.2016.
  A ovaj u čelo stola, ni računar ne ume da upali

 • (+11) (-12)

  citaj kako pise 26.02.2016.
  Ko dobro procita tekst i ko se i malo razume u IT razumece da se ovde radi o sofisticiranoj tehnologiji koja ce mnogo poboljsati situaciju u nasoj opstini, sto se tice telefonije i interneta. Velika stvar za nasu opstinu,i bas mi je drago sto je nase opstinsko rukovodstvo imalo sluha za ovakav projekat.

 • (+10) (-0)

  Internet 26.02.2016.
  Mi na Rudniku odavno vec imamo internet brzine 50 mbps

 • (+8) (-3)

  Darko Krusje 26.02.2016.
  Mislim da u Aleksincu, na Rudniku, Zitkovcu, sve vec poprilicno dobro funkcionise kada je u pitanju fiksna telefonija i internet (sto ne znaci da nema mesta za poboljsanje), ali su problem sela. Ovo partnerstvo, investicija, znacajno bi popravila protok informacija, ljudi sa sela bi imali znacajno brzi internet, a dobili bi ga i oni kod kojih do sada uopste nije bilo tehnickih mogucnosti.

 • (+7) (-5)

  Bilo bi super 26.02.2016.
  Odavno se raspravljamo ovde u selo kako smo u 21 vek, a nemamo ljudski ni telefonske veze a internet imamo samo mi koji smo u centar selo. Ako dodje do ulaganja ovolike pare, verujem da ce svi da imaju brz internet. Drzim palcevi da dodje do dogovor.

 • (+8) (-4)

  Dragance 26.02.2016.
  Neznam koliko vezu moze da ima opstina sa dogovor izmedju dve kompanije, ali ako im moze pomogne da nam internet bude bolji, ja sam za to. Da mogu brate da skinem brze neki film...

 • (+10) (-8)

  Nina 26.02.2016.
  Meni je super fora sto smo upali u pilot program i sto smo prva opstina koja ce imati tu cast! Da i mi u necemu budemo prvi!

 • (+5) (-5)

  Emilia 27.02.2016.
  Ne sekiraj se Nina, nema od toga nista, bice 'pojeo vuk magarca' cim prodju izbori ... zivi bili pa videli ....

 • (+5) (-4)

  Swaner 27.02.2016.
  Dragance pa ti uzivas kada ti je jedina muka u ovom mestu kako da brze skines neki film.

 • (+3) (-0)

  Mali drenovac 27.02.2016.
  A mali drenovac ?

 • (+2) (-0)

  Pa jel vi verujete u sve ovo????? 27.02.2016.
  Prvo neka promene radnike Telekoma,koji su usporeni,lenji i neljubazni...a internet ce nam biti bolji???? Kako da ne! Nego resio Nesa da i on skupi neki poen...svi otvaraju nesto,on nista,pa kad ne moze nista,daj sta das...Naso ove,ko zna kako(citaj ko zna kome dao..i sta,tek ce se cuti) i eto!!! Bravo za Aleksinac! Kad ti gladni i bolesni na vrata zakucaju,ti im predsednice,ako umes,ukljuci komp.nek bar gledaju kako se u EVROPI zivi :p


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima