Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stanari protiv izgradnje igrališta

rss

16.08.2012. RTS, Danica Mirić i Dragana Sotirovski

Dvadesetak stanara zgrade u centru Aleksinca blokiralo izgradnju igrališta vrtića, koje grade Ministarstvo prosvete i UNICEF. Tvrde da će im biti zatvoren jedini prilaz zgradi. Novac za uređenje dvorišta donacija je Novaka Đokovića, a prostor je poklon lokalne samouprave.

Stanari protiv izgradnje igrališta

Izgradnja dečjeg igrališta u centru Aleksinca počela je pre nedelju dana, ali su građani koji žive u blizini sprečili nastavak gradnje namerno parkirajući automobile na sred prolaza.

Jedan od stanara Darko Ranđelović kaže da nemaju ništa protiv da se vrtić izgradi i da se uredi parkić, ali da ne dozvoljavaju da se zatvori prolaz.

Na postojećem betonskom platou, koji stanari koriste za prolaz, i obližnjoj zelenoj površini, prema planu Direkcije za urbanizam, trebalo bi da budu veštačka trava i mobilijar za decu do šest godina.

Marina Solunović iz Direkcije za urbanizam Opštine Aleksinac kaže da na mestu predviđenom za izgradnju nema nikakvih instalacija koje bi trebalo da se izmeštaju.

"Sve će biti pokriveno veštačkom travom koja je poput tepiha, a ukoliko bude potrebe moći će da se podigne trava", kaže Solunović.

Nezadovoljne komšije ne dozvoljavaju rušenje betonske ploče, ali predlažu kompromis.

"Najbolje rešenje je da ili poprave postojeći parkić ili da sruše garaže kako bi se igrala deca", kaže jedan od stanara Dragoslav Dimitrijević.

Uređenje dvorišta nije predviđeno samo za decu koja borave u vrtiću u ovoj zgradi, već za sve mališane koji žive u Aleksincu.

"Pitam se da li je interes dece preči od ličnih interesa stanara, koji brinu gde će parkirati svoje automobile ili skladištiti drva za ogrev", kaže direktorka predškolske ustanove Anica Pavlović.

Rukovodstvo opštine u međuvremenu je dalo nalog za nastavak radova, a stanari su odlučili da deci ustupe dve garaže kako bi dobili novi park.


# automobil Anica Pavlović Dragoslav Dimitrijević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima