Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Slaba naplata poreza na imovinu

rss

27.08.2014. izvor: Opština Aleksinac

Četrdeset i sedma po redu sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac održana je danas u sali Skupštine opštine. Na dnevnom redu našlo se 16 tačaka.

Održana sednica Opštinskog veća

Prva tačka dnevnog reda predstavljalo je razmatranje Izveštaja o ostvarenim prihodima i rashodima Budžeta opštine Aleksinac za period od 1.1. do 30.6.2014. godine. Prema izveštaju, ostvareni javni prihodi Opštine u ovom periodu iznose 527,9 miliona dinara, što predstavlja 43,4% u odnosu na godišnji plan. Najveći prihod ostvaren je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne investicije (165,5 miliona), dok je najmanji procenat ostvarenja od poreza na imovinu (26,1% u odnosu na godišnji plan).

Na rashodnoj strani, izvršenje budžeta ostvareno je u iznosu od 466,1 miliona dinara ili 35,83% u odnosu na godišnji plan, što je u skladu sa planiranom dinamikom, s obzirom da je realizacija sredstava za investicije kod većine budžetskih korisnika otpočela u drugoj polovini godine.

Druga tačka dnevnog reda bilo je razmatranje nacrta Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Aleksinac. Urađena u skladu sa Analizom auto-taksi prevoza donešenom krajem prošle godine, ovom odlukom nastojalo se da se spreči rad neregistrovanih prevoznika i onih prevoznika koji nisu u mogućnosti da ispune određene uslove, kao i da se nivo usluga taksi-prevoza podigne na viši nivo. Takođe, novom odlukom predviđene su i kaznene odredbe za neposedovanje evidencionog broja i taksi legitimacije.

U nastavku sednice usvojena je i Odluka o dopuni pravila fonda za podsticanje učenika i studenata sa teritorije opštine Aleksinac. Ovom odlukom, u osnov za nagrađivanje uvrštena su i sportska dostignuća, i to onih učenika i studenata koji su osvojili jedno od prva tri mesta na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima u individualnim sportskim disciplinama. Ova dopuna rezultat je potrebe da Opština nagradi mlade uspešne sportiste, s obzirom da sporski klubovi i Sportski savez ne raspolažu sredstvima za nagrađivanje.

 

Komentara: 1


# budžet opština porez sport opštinsko veće kapitalne investicije sportski savez taksi prevoz
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-0)

  perkan 21.09.2014.
  Da li neko zna zasto opstina ne objavljuje ove podatke u sl glasniku?

  Hvala se da su smanjili nezaposlenost, sto bi neko preveo kao povecali su zaposlenost.
  Medjutim, podaci govore suprotno
  za 2012. naplaceno je 348,522,486 poreza na zarade (10/13)
  za 2013. naplaceno je 323,872,348 poreza na zarade (13/14)
  dakle, smanjenje je 8%


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima