Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstavnici opštine posetili Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

rss

19.10.2015. Opština Aleksinac

Nedavno je delegacija opštine Aleksinac, na čelu sa predsednikom opštine, Nenadom Stankovićem, prisustvovala sastanku u okviru redovnog prijema u organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici opštine posetili Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Najvažnija tema za opštinu Aleksinac bila je uređenje putne mreže.

Predstavnici opštine zatražili su pomoć u pogledu rekonstrukcije starog autoputa, kružnog toka na petlji kod Aleksinačkog rudnika, ulice 7. juli, pešačke staze u Niškoj ulici i mostova na državnim putevima Žitkovac, Vrćenovica i Glogovica. U skladu sa tim, održan je i sastanak u JP „Putevi Srbije“, na kom je obećano da će potrebe opštine Aleksinac vezane za državne puteve biti sagledane u 2016. godini.

U oblasti zaštite životne sredine, opština Aleksinac zatražila je podršku oko gradnje rezervoara na 5. oknu, čiji je projekat u postupku izrade. U vezi sa ovom temom, u planu je sastanak opštine Aleksinac u Direkciji za vode, radi učešća opštine na konkursu za dodelu sredstava u oblasti vodovodne mreže.

Takođe, na sastanku je pomoćnik ministra privrede informisao predstavnike opštine Aleksinac o konkursima Ministarstva privrede u infrastrukturne projekte u okviru čega je dao precizna uputstva o uslovima učešća opština.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano i o pomoru školjki u Bovanskom jezeru, gde je ukazana potreba za zaštitom ovog jezera.

Komentara: 0


# opština putevi Beograd Vrćenovica Nenad Stanković asfalt Ministarstvo saobraćaja Putevi Srbije JP
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima