Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zelena stranka: Stefanović da garantuje bezbednost aktivisti Ostojiću

rss

31.05.2019. Danas

Zelena stranka pozvala je tužilaštvo i policiju da u najkraćem roku otkriju počinioce koji su zapalili automobil stomatologa, novinara i aktiviste Dušana Ostojića, kao i da saopšti njihova imena javnosti i što pre ih uz odgovarajuću krivičnu prijavu predaju organima pravosuđa radi izricanja kazne.

Foto: MUP

Kako se ističe u saopštenju ove stranke, od policije setraži da Ostojiću dodeli policijsku zaštitu, jer postoje indicije da mu je ugrožena bezbednost i da paljenje automobila predstavlja akt zastrašivanja.

– Indikativno je to što je Ostojićev automobil izgoreo zbog njegove borbe protiv seče drvoreda u centru Aleksinca. Reč je o čistom banditizmu. O kriminalnom aktu  nedopustivom za civilizovano društvo, koji predstavlja opasnu pretnju i opasnu poruku, koja Ostojića treba da zaplaši i primora ga da odustane od aktivizma. Zato očekujem da ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, osudi ovaj kriminalni čin i garantuje zaštitu Ostojiću – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Zelena stranka je 10. maja od Opštine Aleksinac zahtevala da na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja javnosti dostavi dokaze da su stručnjaci nesumnjivo utvrdili da postoje opravdani razlozi za seču 45 stabala u centru grada.

Kako odgovor nije dostavljen, ističe se u saopštenju, Zelena stranka će podatke tražiti od poverenika za informacije od javnog značaja, a u krajnjem slučaju će se obratiti sudu.

Izvor: Danas.rs


# Dušan Ostojić automobil požar Nebojša Stefanović seča stabala glavna ulica Danas Zelena stranka
@zubarcina @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima