Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dugogodišnjem novinaru Aleksinac.net zapaljen auto

rss

30.05.2019. Južne vesti

Automobil poznatog aleksinačkog aktiviste, novinara i stomatologa Dušana Ostojića noćas je izgoreo. On sumnja da mu je požar podmetnut zbog nedavne borbe protiv seče drvoreda u Aleksincu.

Dugogodišnjem novinaru Aleksinac.net zapaljen auto

"Ševrolet kalos" goreo je noćas oko 1 sat posle ponoći ispred zgrade u kojoj Ostojić živi. Kaže da je procenjena šteta oko 200.000 dinara, ali da auto više ne može da koristi.

Ubačen je unutra, po nekim nezvaničnim informacijama, koktel benzina i još nečega, u unutrašnjosti je sve izgorelo. Ja sumnjam da se to dogodilo zbog mog pisanja i aktivizma vezano za seču drvoreda i uređivanje lokalnih portala. Ja nemam nikakve neprijatelje. Ja sam stomatolog po obrazovanju, nemam nikakve kriminalne poslove, tako da samo na to sumnjam, ali to je teško dokazati - priča Ostojić.

Iako ne sumnja ni na koga konkretno, misli da je požar podmetnuo neko ko je imao interes da se ne pokrene kampanja protiv seče drvoreda u Aleksincu, koju je Ostojić vodio sa građanima. Zatečen je i uplašen za svoju porodicu, kaže, ali veruje da će policija da pronađe počinioca.

Ostojić kaže da su policija i vatrogasci noćas obezbedili lice mesta i da su forenzičari bili na terenu.

Novinari očekuju odgovore od policije o ovom slučaju paljenja automobila.

Izvor: Južne vesti


# vozila policija Dušan Ostojić vatrogasci automobil Aleksinac.Net požar Južne vesti seča stabala glavna ulica
@zubarcina @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima