Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smenjen predsednik Nove Srbije u Aleksincu

rss

13.05.2016. D. Ostojić

Nakon dve jako burne sednice opštinskog odbora Nove Srbije u Aleksincu, epilog je poznat.
Smenjen je Zoran Stanojević, a kormilo odbora preuzelo je tročlano telo čiji je zadatak da u narednom periodu organizuju skupštinu stranke i izbor novog predsednika.

Smenjen predsednik Nove Srbije u Aleksincu

U izjavi za Aleksinac.Net gospodin Stanojević je potvrdio vest o smeni:

"tačno je da sam smenjen. Ostajem odbornik u lokalnom parlamentu. Na članstvo u Novoj Srbiji sam stavio tačku. Od juče sam član Srpske napredne stranke."

Njegovi dojučerasnji saborci tvrde da je do smene moralo doći. Ističu detalje i navode da je do sukoba došlo još pre godinu dana.

"Stanojevic je privatizovao stranku. Odvojio se od članstva i okružio ljudima koji su ga bespogovorno slušali. Formirao je mesne odbore bez znanja članova opštinskog odbora, a kap koja je prelila času je kandidatira za opštinskog većnika. Pokušao je da progura svog zeta, ali mi to nismo dozvolili. Uz podršku Saše Milosavljevića, predsednika IO, organizovan je opštinski odbor i glasanjem je Zoran Stanojević smenjen. Nakon toga je, uz intervenciju policije, izvršena primopredaja pečata i stranačkih prostorija" ističu Zoran Ilić i Snežana Jovanović iz odbora Nove Srbije.

Odlukom o smeni, odbor nastavlja sa radom, s tim što će u narednih par meseci biti organizovani izbori po mesnim odborima, a nakon toga i skupština stranke.


# izbori NS Nova Srbija Zoran Stanojević Aleksinac.Net Ana Jovanović Zoran Ilić Snežana Jovanović Saša Milosavljević
@SrbijaNova @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima