Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sećanje na poslednjeg srpskog državnika

rss

20.08.2018.

Na današnji dan 20. avgusta 1941 godine, rođen je osnivač SPS-a , dva puta birani predsednik Srbije i jednom SRJ, Slobodan Milošević- poslednji srpski državnik.

Sećanje na poslednjeg srpskog državnika

Deset godina je predvodio nekada najveću partiju na Balkanu, koja je sa njim na čelu uspešno branila ideju nacionalne slobode, pri tom uvažavajući nacionalne slobode svih drugih oko sebe. Godinu dana nakon raspada SFRJ formirana je SRJ, na pregovorima u Dejtonu 1995 godine, stvorena je Republika Srpska usred rata u Bosni, iza njega je ostala Rezolucija 1244 koja je usvojena 10. juna 1999 godine u  UN, minimalni dug i skoro sva strateški važna preduzeća u vlasništvu države i 10 godina koje su spasile svet, tj. „kupile“ Rusiji vremena da iznedri Putina i surotstavi se anglo-američkom imperijalizmu i dominaciji. Uspešno je vodio zemlju i pod sankcijama, a Srbija i SRJ su u miroljubivom svetu postale oličenje borbe za nezavisnost u jeku kolonijalnog imperijalizma, a Slobodan Milošević je postao simbol antiglobalizma.

Iz političkog života su ga uklonili 5. oktobra 2000 godine, u Hagu su ga ubili 11.3.2006 godine, ali ga nisu uklonili iz istorije, jer proteklo vreme pokazuje ispravnost njegove politike i njegovu pravednost, istrajnost i neprikosnovenost u borbi za teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje Srbije.

Pokret socijalista slediće njegov put i delo DO KONAČNE POBEDE !


# Dušan Ostojić Pokret Socijalista Slobodan Milošević Republika Srpska
@zubarcina @poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima