Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje predsednika DS Aleksinac, Bobana Ranđelovića

rss

04.06.2014. Boban Ranđelović

U redakciju je stiglo pismo kojim se Boban Ranđelović, predsednik aleksinačkih demokrata, obraća javnosti.
Pismo prenosimo u celosti.

Saopštenje predsednika DS Aleksinac, Bobana Ranđelovića

Poštovani građani, za one koji još uvek neznaju, moje ime je Boban Ranđelović, diplomirani sam inženjer Elektronskog fakulteta u Nišu i od decembra meseca sam predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Aleksincu.

Ovaj tekst sam počeo baš ovako, iz više razloga. Biću jedan od kandidata za Vašeg predstavnika u lokalnom parlamentu, stoga je poželjno da znate ko sam. Namera je da se u narednom periodu kroz medije svi kandidati Demokratske stranke, što za predstavnike u lokalnom parlamentu, što za funkcionere koji se biraju, predstave na ovaj način.

Prateći program predsednika Demokratske stranke dr. Bojana Pajtića, u delu koji se odnosi na formiranje „vlade u senci“, potpuno transparentno će svako od nas izneti programe svog delovanja i načine rešavanja akutnih problema Aleksinca.

Tim koji stoji iza mene, se zalaže, za spajanje javnih preduzeća i ustanova po principu istorodnosti i neophodnosti, čime bi se prestalo sa potkusurivanjem stranačkih dogovora preko direktorskih funkcija u ovim ustanovama. Neminovno bi sledila tačna preraspodela odgovornosti između novokreiranih javnih preduzeća i ustanova.

Sledeći korak, bilo bi potpuno komunalno uređenje grada i prigradskih mesnih zajednica, a udaljenija sela bi dobila sopstvena sredstva za uređenje i rešavanje komunalnih problema, pod strogom kontrolom lokalne samouprave.

Uporedo bi tekao i proces poboljšavanja usluga u zdravstvu koje finansira lokalna samouprava (Dom zdravlja), ali bi se i išlo na poboljšavanje ukupnog javnog zdravlja na teritoriji cele opštine, naročito kod osoba lošijeg materijalnog stanja.

Neki od socijalno ugroženih kategorija stanovništa bi moglo biti zbrinuto kroz uvećanje obima posla u javnom preduzeću koje bi bilo zaduženo za čistoću, zelenilo, održavanje spomenika, parkova...

Neophodno bi bilo i kreirati posebnu grupu „majstora“, koji bi manje intervencije (radove) u svim javnim preduzećima i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta, radili iz stalnog radnog odnosa, a ne da se uvek ide preko bratsko-partijskih „javnih nabavki“.

Mislim da je krajnje vreme da se neko pozabavi i završetkom škole „Ljupče Nikolić“, rešavanjem ogromnog komunalnog problema u vidu „Pivare“, završetkom puta – obilaznice pored Moravice, priprema i uređenje zemljišta za potrebe potencijalnih investitora, kasarnom, PIKovim magacinima i preostalom zemljom, reorganizacijom rada lokalne samouprave, pitanjem bezbednosti u gradu, obezbeđivanja investitora, omogućavanje lokalnim preduzetnicima razvoj, uređenje Bovanskog jezera, sprečavanje divlje gradnje,....

Nažalost ogroman broj problema zahteva i ljude koji mogu sa njima da se nose. Koristim ovu priliku i da mlade, poštene, odgovorne, ljude sa idejom i željom da je ostvare, pozovem, ne da postanu naši članovi, već da budu deo programa koji će OO DS u Aleksincu promovisati u narednom periodu, a koji će se odnositi na rad lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova.

Svim građanima opštine Aleksinac želim srećan Dan opštine

Komentara: 6


# DS Boban Ranđelović Dom zdravlja škole dan opštine
@demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-2)

  Apolitičan građanin 04.06.2014.
  Lepo.Baš lepo!!!!Kako vam nije dosta da se zaluđujete i još gore da zaluđujete ovaj napaćeni narod. Kako se svi, kada odu u opoziciju sete šta treba raditi i što je još čudnije kako treba raditi.A što se tiče vlade u senci mislim da DS-u to ne treba jer se konci kao i do sada vuku iz neke mnogo veće senke.Pozdrav članovima i simpatizerima DS-a a posebno rukovodstvu mada mislim da je taj broj slične veličine.

 • (+2) (-0)

  Puno srece! 05.06.2014.
  Iskreno,sve ovo je lepo receno,tacnije napisano.
  No potrebno je mnogo truda,volje vec ima,da bi se to i ostvarilo.
  Iako nisam clan DS podrzavam vas(mislim na DS,zato i pisem vas malim sl) u ovome,a iskreno se nadam da cete i uspeti.
  Sadasnja vlast,nista,ama bas NISTA nije uradila za ovaj grad.
  Svi smo svedoci toga,svedoci kako se samo grabe za sto bolje poz.i cinidbi'ti meni-ja tebi'.Novac trose uludo,nagradjuju neradnike,zapos.po stran.lin.i rodbinskim.Grad dotle,lagano tone,svedoci smo svi,grad nam propada,a kriminal raste.
  Ako vi,uspete da uradite nesto za nas grad,za dobrobit ovih ljudi,za omladinu,koja uzgred,ne zna sta ce sama sa sobom...ja cu vam prva cestitati, vec sam napisala i da vas podrz.u ideji o boljoj i uspes.opstini.
  NEK VAM JE SA SRECOM

 • (+1) (-1)

  Političan 05.06.2014.
  Kad si apolitičan što se onda javljaš i komentarišeš na temu politike?Puna podrška Ds-u i svim partijama opozicije.

 • (+2) (-0)

  Boban 05.06.2014.
  Iako ne volim da polemišem komentarima, odgovor Apolitičnom je više konstatacija. Pre pet godina sam i ja bio čovek kome je politika bila samo u sferi izlaska na izbore. Međutim, kada sam shvatio da ovaj grad, pa i državu vode ljudi koji iza sebe nemaju ništa, potreba da se to promeni je nadjačala. Dobra praksa iz Republike se prethodnih godina nije mogla sprovesti na lokalu, a poslednje dve se i pored ustrojavanja vlasti po vertikali još i gore odnose prema nama. Interese građana Aleksinca nema ko da štiti. Istini za volju DS u Aleksincu nije na vlasti već 12 godina te ja za malo šta i odgovorna u Aleksincu, ali to me ne sprečava da Vas pozovem, da date ideju, socijalnopravednu i ekonomski opravdanu i ja ću je lično promovisati u Skupštini. Valjda svi težimo istom cilju? Ja sam napisao koji je moj cilj. Način kako do cilja. Želim da znam i Vaš. Možda je ipak isti?

 • (+0) (-1)

  Goran 06.06.2014.
  Kome se ne svidjaju ovakve vesti i sve u vezi Ds-a,ne mora da cita i piše,a ne tu da prosipa pamet i zaključuje.Do juče su neki podržavali vlast a sad im ne valja niko.Izvolte u opoziciju pa iznesite stavove i misljenje.

 • (+3) (-0)

  Bobanu 08.06.2014.
  DS u Aleksincu ima sansu samo ako u potpuosti ocisti odbor od svih koji su na bilo koji nacin bili u prici sa bivsom ekipom.
  Bobane, tvoj trud je za pohvalu, ali potrebno je jos ljudi. Drugih nema u medijima.kao da se prica opet svodi na jednog coveka.Potreban je tim.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima