Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje predsednika DS Aleksinac, Bobana Ranđelovića

rss

04.06.2014. Boban Ranđelović

U redakciju je stiglo pismo kojim se Boban Ranđelović, predsednik aleksinačkih demokrata, obraća javnosti.
Pismo prenosimo u celosti.

Saopštenje predsednika DS Aleksinac, Bobana Ranđelovića

Poštovani građani, za one koji još uvek neznaju, moje ime je Boban Ranđelović, diplomirani sam inženjer Elektronskog fakulteta u Nišu i od decembra meseca sam predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Aleksincu.

Ovaj tekst sam počeo baš ovako, iz više razloga. Biću jedan od kandidata za Vašeg predstavnika u lokalnom parlamentu, stoga je poželjno da znate ko sam. Namera je da se u narednom periodu kroz medije svi kandidati Demokratske stranke, što za predstavnike u lokalnom parlamentu, što za funkcionere koji se biraju, predstave na ovaj način.

Prateći program predsednika Demokratske stranke dr. Bojana Pajtića, u delu koji se odnosi na formiranje „vlade u senci“, potpuno transparentno će svako od nas izneti programe svog delovanja i načine rešavanja akutnih problema Aleksinca.

Tim koji stoji iza mene, se zalaže, za spajanje javnih preduzeća i ustanova po principu istorodnosti i neophodnosti, čime bi se prestalo sa potkusurivanjem stranačkih dogovora preko direktorskih funkcija u ovim ustanovama. Neminovno bi sledila tačna preraspodela odgovornosti između novokreiranih javnih preduzeća i ustanova.

Sledeći korak, bilo bi potpuno komunalno uređenje grada i prigradskih mesnih zajednica, a udaljenija sela bi dobila sopstvena sredstva za uređenje i rešavanje komunalnih problema, pod strogom kontrolom lokalne samouprave.

Uporedo bi tekao i proces poboljšavanja usluga u zdravstvu koje finansira lokalna samouprava (Dom zdravlja), ali bi se i išlo na poboljšavanje ukupnog javnog zdravlja na teritoriji cele opštine, naročito kod osoba lošijeg materijalnog stanja.

Neki od socijalno ugroženih kategorija stanovništa bi moglo biti zbrinuto kroz uvećanje obima posla u javnom preduzeću koje bi bilo zaduženo za čistoću, zelenilo, održavanje spomenika, parkova...

Neophodno bi bilo i kreirati posebnu grupu „majstora“, koji bi manje intervencije (radove) u svim javnim preduzećima i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta, radili iz stalnog radnog odnosa, a ne da se uvek ide preko bratsko-partijskih „javnih nabavki“.

Mislim da je krajnje vreme da se neko pozabavi i završetkom škole „Ljupče Nikolić“, rešavanjem ogromnog komunalnog problema u vidu „Pivare“, završetkom puta – obilaznice pored Moravice, priprema i uređenje zemljišta za potrebe potencijalnih investitora, kasarnom, PIKovim magacinima i preostalom zemljom, reorganizacijom rada lokalne samouprave, pitanjem bezbednosti u gradu, obezbeđivanja investitora, omogućavanje lokalnim preduzetnicima razvoj, uređenje Bovanskog jezera, sprečavanje divlje gradnje,....

Nažalost ogroman broj problema zahteva i ljude koji mogu sa njima da se nose. Koristim ovu priliku i da mlade, poštene, odgovorne, ljude sa idejom i željom da je ostvare, pozovem, ne da postanu naši članovi, već da budu deo programa koji će OO DS u Aleksincu promovisati u narednom periodu, a koji će se odnositi na rad lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova.

Svim građanima opštine Aleksinac želim srećan Dan opštine


# DS Boban Ranđelović Dom zdravlja škole dan opštine
@demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima