Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoreno pismo pokretu Dveri za okupljanje u Patriotski front

rss

30.01.2014. SSJ

Saopštenje Sabora Srpskog Jedinstva

Otvoreno pismo pokretu Dveri za okupljanje u Patriotski front

Poštovana braćo i sestre,

U ovom teškom i odsudnom trenutku za srpsku zemlju i srpski narod, zabrinuti pred odlukom rukovodstva Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke da interese Srbije i srpskog naroda podrede partijskim i ličnim interesima i samostalno nastupe na predstojećim parlamentarnim izborima, pozivamo vas, koji ste se od prvog dana javno zalagali za ujedinjenje rodoljubivih snaga, da zajedno stanemo pod srpsku zastavu i okupimo se u Patriotskom frontu.

Predstojeći izbori i većina u parlamentu koja bi se nakon njih formirala Srbiji nose promenu Ustava, potpuni gubitak suvereniteta na Kosovu i Metohiji, jačanje separatizma u našoj severnoj pokrajini, nova zaduživanja države i naroda, ispunjavanje niza neprihvatljivih uslova za dalji nastavak evroatlantskih integracija sve do potpunog nestanka Srba i Srbije!

Na nama je da u ovakvim okolnostima pokažemo odgovornost pred državnim i nacionalnim pitanjima i iskrenu brigu za opstanak naroda.

Sabor srpskog jedinstva, Srpski sabor Zavetnici i Narodni pokret Preporod Srbije, uz podršku Srbskog pokreta Slobodna Srbija Niš, Ravnogorskog pokreta i još nekoliko udruženja lokalnog karaktera dogovorili su platformu o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 16. mart 2014. godine.

Pozivamo Pokret Dveri da zajednički nastupimo pod imenom Patriotski front, koje je u narodu opšteprihvaćeno i koje direktno sugeriše na okupljanje i sabornost srpskih rodoljuba.

Sa verom da će „sloga biti poraz vragu“, bratski i iskreno vas pozdravljamo.

Sabor srpskog jedinstva, prof. Borislav Pelević
Srpski sabor Zavetnici, Stefan Stamenkovski
Narodni pokret Preporod Srbije, Aleksandar Dražić


# izbori Dveri SSJ Borislav Pelević DSS
@SPDveri @dsscentar @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima