Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nove potvrde da su Dveri u pravu

rss

11.05.2012. dverisrpske.com

Pored lidera SNS i SNV, i lider DSS-a, Vojislav Koštunica, potvrdio navode o izbornoj krađi!

  - Srpska napredna stranka ima "materijalne dokaze" da je vlast pokrala izbore održane 6. maja - izjavio je danas zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić.

On je agenciji Beta rekao da će SNS te dokaze sutra "prezentovati" Demokratskoj stranci Srbije i da će ih potom izneti u javnost.

- Biće vrlo interesantno kako će vlast da pruži odgovore - rekao je Vučić i dodao da nije slučajno da na izbornu krađu upozoravaju i Dveri, Savez vojvodjanskih Mađara i Pokret radnika i seljaka.

Vučić je rekao da je jasno da je na izborima 6. maja "bilo pljačke biračke volje", kao i da će dokaze za to SNS izneti u naredna dva dana.

Predsednik SNS-a, Tomislav Nikolić, podržao je javno zabranjeni protest Dveri, izjaviviši ne razume reakciju policije koja je protest zabranila!

Nikolić je optužio vlast da je u birački spisak dopisala 500.000 nepostojećih i mrtvih, jer oni ne mogu da se bune, a onda "zaokružila" njihove glasove.

"To je taj rezervoar glasova. Dopiše se 500.000 nepostojećih i mrtvih i njih zaokružuju na biračkom mestu kao da su glasali, znajući da ne mogu da se pojave na biračkom mestu i pitaju zašto su zaokruženi kada nisu glasali", rekao je Nikolić.

(RTS)

U izjavi za Tanjug, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, izjavio je: Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor saopštio je danas da će zbog toga što su, kako je rekao, žestoko pokradeni na izborima 6. maja, zatražiti da se rezultati izbora na svim nivoima preispitaju.

"Nešto se desilo između momenta davanja glasova i momenta prebrojavanja glasova. Mi smo 24 ili 48 sati od momenta zatvaranja izbornih mesta do sinoć izgubili jednu trećinu, odnosno blizu 30.000 glasova. Želimo da dobijemo odgovor kako je to moguće", zapitao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je istakao da ništa od objavljenih rezultate neće prihvatiti, jer izražava ozbiljnu sumnju i zatražio da se glasanje preispita.

Vojislav Koštunica, predsednik DSS-a istakao je na sajtu stranke: Zapanjujuća je i za demokratski poredak poražavajuća činjenica da je hiljade izbornih listića pronađeno na ulici. Ova očigledna činjenica govori da je bilo grubih krađa na izborima.

Od RIK-a i nadležnih državnih organa zahtevamo da u najhitnijem roku daju precizan odgovor otkud se na hiljade izbornih listića našlo na ulici.

Isto tako od RIK-a zahtevamo hitno objašnjenje kako je moguće i ko je odgovoran što je štampano 261.000 više izbornih listića za izbore na Kosovu i Metohiju.

Niko ne može i ne sme da se poigrava i da potkrada narodnu volju. Zato odgovori nadležnih organa moraju biti potpuno jasni i brzi.


Ovim potvrdama dodajemo: što se tiče Dveri, borba za poštovanje izborne volje građana je tek počela!

Primeri izbornih krađa: Zaječar!


Pogledajte primere brutalnih izbornih krađa. Zaječar je samo kap u moru!

Zaječar, 08.05.2012Zaječar - nemoguća statistika!


 

Komentara: 0


# SNS Aleksandar Vučić Vojislav Koštunica Tomislav Nikolić birački spisak
@sns_aleksinac @avucic @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}