Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Iza kulisa posete Aleksandra Vučića Aleksincu

rss

15.02.2014. D. Ostojić

Poseta Aleksandra Vučića Aleksincu bila je uspešna za jedne a neuspešna za druge. Ono što je evidentno jeste da SNS u Aleksincu ima sigurno biračko telo. Mitingu ispred Doma kulture prisustvovalo je oko 1.000 ljudi.

Iza kulisa posete Aleksandra Vučića Aleksincu

Pre same posete Aleksinac su posetile nadležne jedinice za bezbednost visokih državnih funkcionera. Odred protivterorističke jedinice je uredno pregledao objekat Doma kulture. Bili su angažovani i psi tragači a za sve vreme mitinga na krovovima okolnih zgrada bilo je vidljivo prisustvo policijaca.

Najava mitinga je podrazumevala i dobro poznatu stranačku koreografiju, zastave, aktivisti u majcama i poneki transparent. Aleksandar Vučić je došao sa pola sata zakašnjenja. Dočekao ga je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. Vučić je došao u društvi visokih stranačkih funkcionera potpredsednika SNS-a Bratislava Gašića i gradonačelnika Niša dr Zorana Perišića.

Nakon kratke šetnje, od semafora kod Crvenog krsta do Platoa kod Doma kulture, delegacija predvođena Aleksandrom Vučićem je započela predizborrni nastup i to obraćanjem domaćina skupa, Nenada Stankovića. Prisutnima su se obratili i g.Gašević, Perišić i na kraju Aleksandar Vučić. Govori svih predstavnika SNS-a su imali ozbiljan ton u obećanjima, ali je u suštini sve to izgledalo jako uopšteno i mnogo puta su građani imali priliku da čuju takva obećanja. To su ona klasična obećanja koja gotovo sve partije serviraju u doba predizborne kampanje. Jedino što je bilo vredno pažnje jeste obećanje Aleksanra Vučića, da će Vlada Srbije opredeliti značajna sredstva za projekat navodnjavanja poljoprivrednih površina u opštini Aleksinac.

Među prisutnim simpatizerima i glasačima SNS-a bilo je mnogo onih koji su bili oduševljeni dolaskom Aleksandra Vučića, ali i onih koji smatraju da je poseta bila jako neuspešna.
Jedan od njih je izneo i svoje argumente:

"Sramota i bruka, odbor SNS-a u Aleksincu ima 4.000 članova, a na mitingu danas samo 1.000 ljudi. Pogotovu ako se zna da je danas neradni dan, i da je svako mogao da dođe, i da je skup bio danima najavljivan i plakatiran."

Bez želje da ulazimo u ocenu uspešnosti skupa, smatram da je velika stvar što je predsednik najače stranke u Srbiji odvojio dan za posetu Aleksincu, i time je Aleksandar Vučić pokazao da poštuje svoje simpatizere i birače u Aleksincu.

 


# predsednik opštine SNS Aleksandar Vučić Nenad Stanković Aleksandra Vučić
@sns_aleksinac @avucic @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima