Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Godišnjica martovskog pogroma

rss

16.03.2016. OO PS Aleksinac

U četvrtak, 17. marta, navršava se 12 godina od tragičnog i velikog nacionalnog pogroma Srpskog naroda na prostoru K i M.

Godišnjica martovskog pogroma

Lažna vest da su se dečaci albanske nacionalnosti utopili u Ibru srpskom krivicom, bila je iskorišćena kao povod za etnički motivisano nasilje nad Srbima.

Proterano je više od 4.000 Srba, etnički očišćeno 6 gradova i 10 sela, spaljene crkve i manastiri, razorena srpska groblja. Zapaljeno ili teško oštećeno 935 srpskih kuća i 10 društvenih objekata. Uništeno je ili do temelja spaljeno 35 hramova SPC, među kojima 18 spomenika kulture od posebnog kulturnog značaja, poput hrama Bogorodice Ljeviške u Prizrenu iz 14 veka, čak su stradali i objekti pod zaštitom UNESKA. Pretučeno je i teško povređeno više od 1.000 ljudi, uništene matične knjige, svedoci vekovnog trajanja Srba na K i M.

U njemu je učestvovalo više od 50.000 šiptarskih terorista, u prisustvu i pred očima 20.000 NATO vojnika tj. snaga KFOR-a, koji su trebali da obezbede mir i bezbednost svih naroda koji žive na ovom prostoru.

Zapadni moćnici su ostali nemi posmatrači nad nemilim događajima, ne shvatajući da ovakvim ponašanjem šiptarskih terorista, kao i borba mudžahedina u B i H predstavljaju preteču pojave islamske države koja ozbiljno preti miru u celom Svetu i rasturanju EU kao zajednice.

Cilj ovog etničkog nasilja je bio da se Srbi koji su preostali na ovim prostorima proteraju zauvek i da se zatre svaki trag njihovog postojanja.
Neka ovaj dan bude podsetnik da je Kosovo bilo i da će uvek biti srpsko.

DO POBEDE!


# Pokret Socijalista nasilje NATO Kosovo i Metohija UNESKO pogrom
@poksocijalista @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima