Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

DVERI: Šta Policija traži u našim prostorijama?

rss

01.11.2013. http://www.dverisrpske.com/

Napad na Dveri

U toku jučerašnjeg dana pokrenut je čitav državni aparat da bi se ugasio jedan opozicioni internet radio i upalo u prostorije opozicionog Pokreta Dveri.

Najpre su se pokrenuli Republička radiodifuzna agencija (RRA), Ministarstvo za telekomunikaciju Vlade Republike Srbije i Interventna brigada MUP-a Srbije da otkriju predajnik preko koga se novi internet radio SNAGA NARODA iznenada pojavio na svima dostupnoj frekvenciji na teritoriji Beograda i većeg dela severne Srbije. Oni su zajednički upali na privatno imanje lica koje je svojevoljno preuzelo program internet radija SNAGA NARODA i pustilo ga u etar, odnoseći predajnik i kompletnu opremu koja se zatekla u privatnom vlasništvu ovog lica. U tom trenutku ovaj nezavisni internet radio postojao je tek nešto više od jednog dana.

Zatim je angažovan Viši sud u Beogradu, čije istražno odeljenje je izdalo naloge za pretres prostorija radija SNAGA NARODA, kao i drugih prostorija u kojima se nalazi centralna kancelarija Pokreta Dveri u Beogradu. Za to je - ni manje, ni više - angažovana Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije i njena glavna Služba za borbu protiv organizovanog kriminala. Nedostajao je samo predsednik Vlade, prvi potpredsednik Vlade i Predsednik države da ceo državni vrh i sve glavne državne institucije juče učestvuju u ovom progonu jedinog narodnog, nezavisnog i opozicionog internet radija u Srbiji, i Pokreta Dveri koji je, kao i brojni građani, intelektualci i predstavnici drugih udruženja i političkih opcija, sa velikim oduševljenjem pozdravio početak rada jednog opozicionog radija u nebivalom medijskom mraku Srbije. Karakteristično je i to da je prvobitni nalog za pretres protorija radija SNAGA NARODA sadržavao sumnju za postojanja opojnih droga, ali je potom povučen i dostavljen drugi.

Činjenica je da je za ovako krupnu i sveobuhvatnu akciju bilo potrebno angažovati ogromne državne resurse, što nije bilo moguće učiniti bez naredbe i odobrenja sa vrha države.

 

Šta piše u sudskoj naredbi za pretres?

U prilogu donosimo naredbu Zorana Đorđevića, sudije istražnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, koji je naložio pretres stana i drugih prostorija u Beogradu, čiji su Dveri korisnik. U nalogu za pretres stoji da se pretresanje vrši u cilju pronalaska tragova i dokaza o izvršenju krivičnog dela neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela i krivičnog dela neovlašćenog obavljanja određene delatnosti.

Gde su to Dveri neovlašćeno koristile i koje autorsko delo, i koju to delatnost su Dveri neovlašćeno obavljale da bi nam Policija upadala u prostorije? Da li je opoziciona aktivnost protiv Vlade Srbije i protivljenje izdaji Kosova i Metohije u međuvremenu postalo neovlašćeno obavljanje određene delatnosti?

Pitamo i koliko radija u Srbiji emituje svoj program bez dozvole, posebno onih koji su bliski vladajućem režimu? Na osnovu čega se zatvara jedan internet radio, kada je sloboda informisanja na internetu neograničena bilo kojim zakonskim aktom?

U pitanju je očito elementarni strah od drugačijeg mišljenja i providan pokušaj da se svaka opoziciona aktivnost kriminalizuje i spreči. Za to vreme preko 10 tužbi koje je pokrenuo Pokret Dveri, posebno one za izbornu krađu o Đurđevdanu 2012. i najnovije za kršenje Ustava potpisivanjem Briselskog sporazuma, stoji sklonjeno u fiokama Tužilaštva, Suda i Policije. Ali kada je tema opoziciona radio stanica i opozicioni politički pokret reakcija vlasti i ovih državnih institucija je munjevita.

To jasno oslikava da ulazimo u totalitarnu fazu vladajućeg režima koji ne može da podnese konstantnu opozicionu aktivnost Pokreta Dveri, kao i pojavljivanje nezavisnih slobodnih medija na kojima može da se čuje istina o sadašnjem stanju Srbije pod ovom vlašću. Sigurni smo da režim ne može zaustaviti ovaj proces oslobođenja Srbije iz medijske cenzure i režimske bahatosti, i da će se borba protiv režima Nikolića, Dačića i Vučića nastaviti još jačom snagom posle ovog, najnovijeg političkog skandala iza koga stoji vladajući režim


Informativna služba Pokreta Dveri

 

Komentara: 0


# Dveri Snaga naroda Radio S
@SPDveri @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima