Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

17 godina od agresije NATO-a

rss

24.03.2016.

Na referendumu 1998. godine, na pitanje da li stranom faktoru treba dozvoliti da se "meša" u razrešenje kosovskog "problema" preko 90% građana je bilo protiv.

17 godina od agresije NATO-a

Ni volja naroda iskazana na ovom referendumu nije bila dovoljna da bi se sprečilo bombardovanje naše zemlje. Dok nije došlo do oružane pobune gerile na Kosovu primene sile nije bilo. Nije bilo ni izbeglica, ko je jednu tragediju prouzrokovao i podsticao, otvorio je vrata pakla.

Na našu zemlju ophrvanu sukobima i neviđenim sankcijama (ekonomskim ratom) udarilo je 19 zemalja NATO-PAKTA 24.3.1999 god. Napadači nisu imali pravo po važećem međunarodnom pravu, da oružano napadnu jednu suverenu državu članicu UN.

Odmazda NATO na čelu sa Amerikom nanela ja Srbiji neprocenjivu štetu (preko 130 milijardi dolara), ljudske žrtve, materijalno razaranje i ekološki genocid koji može odlučiti sudbinu celog naroda. Ova odmazda je bila akt samovolje silnika, pogaženi su važeći međunarodni principi, a Svet se našao pred istorijskim izazovom. Lideri Kine i Rusije su jasno rekli : "u Svetu više ništa neće biti kao što je bilo pre napada na Srbiju".

Da je to tačno pokazuju i događaji u Ukrajini i zemljama Severne Afrike (Libija, Irak, Sirija i dr.) gde je po sličnom scenariju došlo do nasilne promene vlasti u tim suverenim državama, u kojima je izazvano neviđeno nasilje, terorizam i stvaranje tzv. islamske države, koja seje strah u celoj Evropi, gde stradaju nevini građani, što pokazuju teroristički napadi u Parizu i Briselu.

Amerikanci su terorističku organizaciju na Kosovu proglasili za oslobodilačku, a njihove vođe u vojne i političke lidere. Ako je vojna intervencija NATO na čelu sa Amerikom bila izavana progonom Albanaca sa K i M, da je pobuda bila samo humanistička, zašto su rušeni mostovi, uništavani najvitalniji objekti, srušen toranj na Avali i bombardovani civilni ciljevi? Žrtve agresije bila su tek rođena deca, porodilište u KBC"Dragiša Mišović", mala Milica u Batajnici, najbolja učenica na varvarinskom mostu, putnici voza u Grdeličkoj klisuri, nevine civilne žrtve u Aleksincu i drugim gradovima.

Srbija nikad neće činiti drugima, ono što je NATO učinio njoj za 78 dana agresije, jer je Srbija bila i biće na boljoj strani Sveta.

Kosovo Srbe opredeljuje nacionalno, državotvorno i duhovno! Kosovo nije samo postojanje teritorije, već odbrana duha i korena, jer Kosovo polje za Srbe je sveto, a crkva Gračanica se nosi u srcu.

DO POBEDE! OO PS Aleksinac


# Pokret Socijalista NATO bombardovanje porodilište
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima