Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji, akcija usmerena na brzinu vozila

rss

21.03.2022. Južne vesti

Na teritoriji Srbije će od 21. do 27. marta trajati pojačana kontrola saobraćaja, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da će akcija biti usmerena na merenje brzine kretanja vozila.

Foto: arhiva

Reč je o međunarodnoj policijskoj akciji “ROADPOL”, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja kako bi se otkrivali saobraćajni prekršaji.

Iz MUP-a navode da će u okviru akcije u četvrtak, 24. marta sprovesti "Speed Marathon", tokom kog će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, odnosno 24 sata.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadžora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza - piše u saopštenju.

Dodaju da će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li vozači i svi putnici u vozilu koriste pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Podsećaju da se u januaru i februaru ove godine na putevima u Srbiji dogodila 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

U tom periodu saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca 2021. godine.

Komentara: 0


# saobraćajna policija akcija
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima