Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Operativno - taktička vežba "Sistem 2021" održana u Aleksincu

rss

05.11.2021. Opština Aleksinac

Danas je na Bovanskom jezeru u sklopu akcije „Sistem 2021“ održana operativno taktička vežba. Izvršeno je uzbunjivanje stanovništva sela nizvodno od brane Bovan.

Operativno - taktička vežba "Sistem 2021" održana u Aleksincu

U toku vežbe simulirana je saobraćajna nezgoda izazvana klizištem na regionalnom putu Aleksinac – Sokobanja. Ekipe VSO Aleksinac su na mestu saobraćajne nezgode vršili spasavanje povređenih lica.

U isto vreme, došlo je do oštećenja Brane, a aktiviranjem sistema za javno uzbunjivanje počelo je pražnjenje akumulacije Bovan od strane JVP Srbija vode i JKP Vodovod i kanalizacija Aleksinac. Lica koja su se u to vreme našla na jezeru čamcima su uspešno avakuisana. Uspešnim delovanjem ekipa na terenu sanirana su oštećenja na Brani i završena tehnička itervencija u saobraćaju.

Evakuacija i prihvat spasenih lica je vršen u dvorištu OŠ „Sveti Sava“ u Bovnu.

Vežbu su izvodili MUP - Sektor za vanredne situacije - Uprava za vanredne situacije u Nišu zajedno sa Opštinskim štabom za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Na uzbunjivanju stanovništva, pražnjenju akumulacije, spasavanju na vodi i sanaciji oštećenja na brani angažovani su: UVS Niš, JVP „Srbija vode“ Beograd – VPC „Morava“ Niš, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac, VSB Niš, SOT za ZiS od poplava, HMP Aleksinac, Odred Žandarmerije Niš, EPS-Distribucija Aleksinac, VPD „Erozija“ Niš.

Na preventivnoj evakuaciji stanovnika, postavljanju šatora i prihvatu evakuisanih lica angažovani su: UVS Niš, SOT, Poverenici CZ, jedinica opšte namene, SJCZ, PS Aleksinac, Crveni Krst Aleksinac, Centar za socijalni rad Aleksinac.

Na spasavanju u saobraćaju i sanaciji klizišta angažovani su: VSB Niš, PS Aleksinac, HMP Aleksinac, DVD Aleksinac, „JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost“ Aleksinac i JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac.


# Bovansko jezero saobraćaj Sokobanja Centar za socijalni rad vatrogasci Crveni krst saobraćajna nezgoda vojna vežba
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima