Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opasnost: pružni prelaz u Tešici ne radi

rss

04.08.2014.

Pružna rampa u Tešici u kvaru. Satima ili je podignuta ili spuštena.
Otežan prevoz stanovnika tog kraja, ali i rad ustanove u Kulini.

Opasnost: pružni prelaz u Tešici ne radi

Autobus koji prevozi radnike do Kuline satima stoji, jer je rampa spuštena. Sanitetski prevoz korisnika iz Kuline je stopiran, sanitet ne sme da pređe pružni prelaz jer je rampa satima spuštena.

Naš saradnik se u to uverio na licu mesta, jer je naišao na spuštenu rampu. Posle par minuta začuđeno je posmatrao meštnane kako mimoilaze rampu.

"Rampa ne radi već neko vreme i spuštena je po par sati" navode meštani.

U Železnici Srbije preporučuju slobodan prelaz i kad je rampa spuštena, tvrde da su njihove mašinovođe upozorene da tu voze sporo. Oni su izdali i saopštenje vezano za probleme sa rampama u Nišu, ali i u ostatku Srbije. Po njima je sasvim normalno to što rampe ne rade.

Po još nepotvrđenim informacijama, ovo se dešava i na ostalim pružnim prelazima. Čitalac iz Prćilovice komentariše:

"Takođe, rampa na pružnom prelazu u Prćilovici (prva na izlazu) ostaje spuštena i po pola sata, dok ne intervenišemo na telefon Železničke... Sreća, nisu velike vrućine."

Apelujemo na nadležne da što pre reše ovaj problem, dok ne bude kasno.

 

Komentara: 7


# prevoz Prćilovica Tešica Železnice Srbije pružni prelaz rampa
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  stefan 04.08.2014.
  Putni prelaz u Tesici kao i ostalih 5 prelaza na deonici pruge Grejac -Aleksinac su nekoliko dana van funkcije zbog probijanja glavnog kabla usled udara groma u SS postrojenja Zeleznica Srbije. Saobracaj se odvija jednokolosecno desnim kolosekom i brzina je 30km/h na celoj deonici sa obavezom zaustavljanja vozova na svim prelazima iz bezbednosnih razloga prema drumskim vozilima..... ocekuje se vec sutra normalizacija istog.

 • (+2) (-0)

  peca 04.08.2014.
  Jel to Stefane znaci da svi vozovi sigurno staju na svakom pruznom prelazu? Evo nudim ti snimak (napravi kontakt preko redakcije) na kome se jasno vidi da voz ne staje na pruznom prelazu u Tesici? Jel to znaci da prugu treba prelaziti sa spustenim rampama? Ako to znaci to,napisi mi po kom zakonu je to dozvoljeno? Jel to znaci da sanitetsko vozilo iz Doma u Kulini koje vozi korisnika u KC Nis treba 5 sati da stoji u Tesici dok se rampa ne podigne? Ajde daj odgovor na ova pitanja?

 • (+2) (-0)

  Babavanga 04.08.2014.
  Mislim da je Nenad Stankovic kriv i za ovo 100%

 • (+4) (-0)

  Perkan 04.08.2014.
  Nije Neša kriv, naravno. On je nadležan samo za opštinsku zgradu i vozni park i ostalo ga ne interesuje.

  Ranije su se vadili da nisu nadležni, a ovaj otvoreno kaže da ga to ne interesuje. Ni protivgradne rakete, ni pružni prelazi, niti ležeći policajci. Neka narod gine i neka ga ubija grad i glad, za to će se potruditi da se pomolimo u crkvi.

 • (+1) (-2)

  stefan 04.08.2014.
  postavi snimak na youtube i postavi link..... nemoj mi samo postaviti snimak usporenog prelaza voza, POTREBAN JE SNIMAK VOZA KOJI REDOVNOM BRZINOM PRELAZI PREKO PRELAZA SA PODIGNUTOM RAMPOM....neznam zasto mislite da u slucaju kvara rampi moraju obustaviti zeleznicki saobracaj....uostalom uveri se da su svi prelazi li obelezeni andrejinim krstom i ZNAKOM STOP!!! zna se sta to znaci ..... u slucaju stalno spustenih rampi , pozoves MUP NA 550-501 i oni posalju saobracajce, posao za njih da regulisu saobracaj i intervenisu kod nadleznih sluzbi..toliko...

 • (+3) (-0)

  Igor Gojković 04.08.2014.
  Rampa u Tešici je u kvaru već mesecima,tako da ove informacije o gromovima i munjama apsolutno ne stoje.Kad neko,nedaj bože nastrada,biće uzaludno tražiti krivca i odgovornog.

 • (+2) (-2)

  STEFANE,STEFANE 05.08.2014.
  LJUBITE MAJKA TAKO PAMETNOG!
  PA TAKVI KO TI SE VISE NE RADJAJU!
  PA TVOJA IZJAVA CE U ISTORIJU DA UDJE,KOLIKO SI PAMETAN!
  CMOK!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}