Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 21. sednica Skupštine

rss

19.02.2014. izvor: Opština Aleksinac

Danas je u zgradi Opštinske uprave održana 21. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Grujica Veljković, predsednik Skupštine, a na dnevnom redu bilo je 13 tačaka.

Održana 21. sednica Skupštine

Na sednici je usvojen Predlog odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja na teritoriji opštine Aleksinac za 2014. godinu. Akcenat će biti na javnim radovima i programu „Prva šansa“ u privatnom sektoru, oblastima za koje se Nacionalna služba za zapošljavanje opredelila ove godine.

Najviše rasprave bilo je oko odluka kojim se obavljanje komunalnih delatnosti poverava javnim preduzećima naše Opštine: JKP-u „Komunalne usluge“, JKP-u „Vodovod i kanalizacija“ i JP-u za puteve i stambeno komunalnu delatnost. Ove odluke omogućavaju pomenutim javnim preduzećima da poverene komunalne delatnosti, propisane kao komunalne delatnosti od javnog interesa, a za čije obavljanje su kadrovski i tehnički opremljena, obavljaju kao svoju redovnu aktivnost bez potrebe sprovođenja postupaka javnih nabavki.

Osim toga, na sednici je usvojen Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju, kojim se organizovano sakupljanje smeća na teritoriji Opštine proširuje i na sledeća naselja: Stublina, Belja, Draževac, Katun, Aleksinački Bujmir, Glogovica, Bobovište, Ćićina, Rutevac, Vukašinovac, Deligrad i Jasenje.

Inače, na sednici je odbornik Milan Veljković izvestio Skupštinu i javnost da se osniva odbornički klub Liberalno demokratske partije, koji će brojati četiri člana i čiji će on biti predsednik, dok je samostalni odbornik Aleksandar Kuzmanović izvestio da podnosi ostavku na svoju odborničku funkciju „iz ličnih razloga – naučnih i profesionalnih“.

Komentara: 0


# Aleksandar Kuzmanović Aleksinački Bujmir skupština Milan Veljković Komunalne usluge JP Deligrad
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima