Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Od ponedeljka radovi i u ulici Momčila Popovića

rss

09.06.2013. Radio Aleksinac

Od 10. juna do 10. jula za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Momčila Popovića, od vrtića do starog autoputa. Na toj deonici su već započeti radovi na postavljanju cevi za atmosfersku kanalizaciju, a od ponedeljka počinje i rekonstrukcija kolovoza

Od ponedeljka radovi i u ulici Momčila Popovića

Ovo je izjavio za Radio Aleksinac direktor Direkcije za izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Izvođač radova „Ratko Mitrović“ d.o.o. „Niskogradnja“ iz Beograda se obavezao da za mesec dana obavi sanaciju pomenute deonice, a vrednost radova je 17 miliona i 700 hiljada dinara.

- Upravo smo danas dobili rešenje Odeljenja za inspekcijske poslove da ta ulica može da bude zatvorena za saobraćaj od 10. juna do 10. jula, s obzirom da je izvođač ponudio, i dogovor je u ugovoru, da je rok za izvođenje tih radova mesec dana. Očekujem da 10. jula završimo sanaciju kolovoza i u ulici Momčila Popovića, jednoj od najdužih ulica u gradu.

Dok ulica Momčila Popovića bude zatvorena, putnički saobraćaj će se preusmeriti kroz susedne ulice, a autobuski saobraćaj na stari auto-put, najavio je Živadinović.

 

Radovi u ulici Tihomira Đorđevića najverovatnije od 10. juna

Trenutno je za saobraćaj zatvoren i deo ulice Tihomira Đorđevića gde su radovi već duže vreme prekinuti, tako da se u narednom periodu očekuje otežano odvijanje saobraćaja u širem centru grada.

 Prema najavama iz Javnog preduzeća „Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac“ izvođač radova, „Transkop“ iz Paraćina, bi trebalo da 10. juna nastavi radove u ulici Tihomira Đorđevića, a očekuje se i da do tada stigne neophodan novac iz republičke kase, iz koje se veći deo radova i finansira.

- Mi imamo obaveštenje i od izvođača radova i iz ministarstva da je do 5. juna Evropska investiciona banka trebalo da prebaci sredstva Ministarstvu za regionalni razvoj, a da od 5. do 10. juna Ministarstvo za regionalni razvoj novac da prebaci izvođaču radova. To znači da bi izvođač u završne radove trebalo da uđe negde do 10. juna. Očejujem da će ti rokovi biti ispoštovani i da će ulica biti konačno završena – izjavio je gostujući u jutarnjem programu Dan pred nama direktor JP „Direkcija za izgradnju opštine Aleksinac“ Dragoljub Živadinović.

Živadinović je dodao da je u ulici Tihomira Đorđevića, jednoj od najdužih i najprometnijih saobraćajnica u gradu, ostao nezavršen kolovoz, dok su radovi na atmosferskoj kanalizaciji, trotoarima i biciklističkoj stazi privedeni kraju.

 


# Dragoslav Živadinović saobraćaj Radio Aleksinac radovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima