Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zar Nikola da umre zbog 500 evra?

rss

21.03.2012. Izvor: Kurir

Moj Nikola u džepu nikad nije imao više od 300, 500 dinara, kaže Goran Vrećić, otac dečaka koji se ubio iz lovačke puške

Zar Nikola da umre zbog 500 evra?

- Ne znam šta se tačno dogodilo... Nikola je imao dva metra i 130 kilograma. Nije njega niko mogao da zaplaši. Zar da se ubije zbog 500 evra? Majka mu je svako veče spremala odeću za školu. Nikad u džepu nije imao više od 300, 500 dinara, pa ne znam odakle se sad pominju neke silne hiljade i neki dugovi - kaže Goran Vrećić, otac Nikole Vrećića (16) iz Rutevca kraj Aleksinca, učenika Srednje tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ koji je u petak 16. marta presudio sebi hicem iz lovačke puške u glavu. Posle samoubistva policija je uhapsila njegove školske drugove Miloša P. (16) i Nikolu Đ. (16) jer su mu pretili da se ne šali s njima i da im hitno vrati 500 evra koje im je dugovao.

Kobnog petka Nikola je rekao da je bolestan. Iskoristio je to što je njegova majka otišla da ga opravda u školi, a otac izašao iz kuće, i pucao sebi u glavu iz lovačke puške svog oca.

- Davao je znake života kad sam ga našao, ali je ubrzo umro. Pretprošlog vikenda sam njega i Miloša vozio na žurku. Miloš se nedavno operisao, pa sam otišao po njega. Zašto su mu to uradili? - priča neutešni otac Goran.

U kući uhapšenog Miloša P. u susednom selu Bobovištu tuga i strepnja. Baba Ljubica P. krši ruke:

- Znam da je Miloš odneo neki nakit da bi sebi napravio veći lanac. Posle se ispostavilo da je te pare dao malom Nikoli.


Nepoželjni na sahrani

Uhapšeni Miloš P. i Nikola V. plakali su kad su čuli da se Nikola Vrećić ubio, nezvanično saznajemo. Njihovim roditeljima porodica pokojnog dečaka je poručila da nisu poželjni na sahrani. Nikola Vrećić je, navodno, i prošle godine pokušao da se ubije, ali su ga ukućani sprečili u poslednjem trenutku.



# škole prota Stevan Dimitrijević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima