Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Udes na putu Aleksinac - Žitkovac

rss

02.07.2019. Boža Marković

Danas nešto pre 17 sati došlo je do udesa na regionalnom putu Žitkovac-Aleksinac.

Udes na putu Aleksinac - Žitkovac

Putničko vozilo crno-metalik boje, marke Pežo 307, jagodinskih saobraćajnih tablica kretalo se iz Žitkovca ka Aleksincu. Na prvoj krivini na desno, iza benzinske pumpe, na izlazu, vozač je izgubio kontrolu i izleteo sa desne trake kojom se kretao na bankinu leve strane kolovoza. Verovatno je vozač plašeći se sletanja sa puta naglo skrenuo na desno i udario u staro i veliko stablo jedine topole na tom delu puta.

Vozilo je udarilo levom stranom u veliko drvo, koje je skoro 100% uništeno. Od siline udara je izletelo prednje vetroban staklo na vozilu. Kroz otvor je suvozač ispao iz vozila i odleteo više od desetak metara od vozila.

Po udesu su na lice mesta došle dve policijske patrole i hitna pomoć. Od četvoro putnika u ovom vozilu svi su zadobili lakše i teže povrede, od kojih je jedna žena teško povređen. Njih tri je odveženo u Opštu bolnicu Alekdinac na dalje zbrinavanje. Vozač je poslednji zbrinut, u šoku od udesa i zbog straha za zdravlje povređenih suvozača. U toku je uviđaj policije, a ekipa hitne pomoći pruža medicinsku pomoć vozaču, koji ima poderotine, posekotine i vidno hramlje na levu nogu, ali njegovo zdravstveno stanje će biti sagledano u Opštoj bolnici Aleksinac.

Tekst i foto: Boža Marković


# Aleksinac policija Žitkovac saobraćaj saobraćajna nezgoda hitna pomoć
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima