Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni brutalni pljačkaši, planirali napad na stanicu policije?

rss

02.02.2014.

Marko Ljubenović (21) i njegov otac Goran Petrović (53), pljačkaši koji su mučili supružnike u Krušju, uhapšeni su u Aleksincu.

Policija takođe sumnja da su oni planirali da bace eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Aleksincu.

Uhapšeni brutalni pljačkaši, planirali napad na stanicu policije?

Otac i sin, koji su pre dve nedelje izašli iz pritvora jer u niškom tužilaštvu nije bilo struje, sve vreme su se krili u Aleksincu, iako se prethodno verovalo da su se sklonili u Hrvatsku, prenosi "Blic"

Osumnjičeni, otac i sin, su sinoć oko 23,00 časova pronađeni na kućnoj adresi, tačnije u skrivenom delu podrumske prostorije u pomoćnoj zgradi u dvorištu porodične kuće i uhapšeni a zatim sprovedeni u KPZ Niš zbog određenog pritvora u trajanju do 30 dana.

"Osumnjičene osobe su od strane policije potraživana zbog razbojništva 8. januara u aleksinačkom selu Krušje", navodi policija u saopštenju.

Međutim, nakon pretresa kuće, pomoćne i podrumske prostorije policija je pronašla veliki broj tehničke opreme i razne druge robe za koju se osnovano sumnja da potiče iz krivičnih dela teška krađa koju su osumnjičeni otuđili u 2013. godini. Pronađen je i video nadzor kojim je obuhvaćeno dvorište osumnjičenih, kao i pištolj i razna municija koji će ići na dalje veštačenje.

Kod njih je pronađen i specijalni diverzantski upaljač na pomeranje u vezi čega niška policija ima saznanja da su osimnjičeni planirali da bace eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Aleksincu.

Ljubenoviću i Petroviću određen je pritvor od 30 dana.

Razbojnici su 8. januara mučili i opljačkali Živka (78) i njegovu suprugu Milicu (78) Milovanović u Krušju kod Aleksinca.

 


# Krušje pljačka Milica Milovanović sud Marko Ljubenović Živko Milovanović Goran Petrović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima