Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nasilnici pobegli u Hrvatsku nakon što su pušteni iz pritvora jer nije bilo struje

rss

01.02.2014. izvor: Blic, Aleksinac.Net

Marko Ljubenović (21) i njegov otac Goran Petrović (53) pljačkaši koji su mučili supružnike u Krušju kod Aleksinca iskoristili su nemar niškog pravosuđa i pobegli.

Nasilnici pobegli u Hrvatsku nakon što su pušteni iz pritvora jer nije bilo struje

Prema prvim informacijama, otac i sin, koji su pre dve nedelje izašli iz pritvora jer u niškom tužilaštvu nije bilo struje, sklonili su se u Hrvatsku. U međuvremenu, troje njihovih saučesnika je ponovo vraćeno u pritvor dok će se dvoje braniti sa slobode.

Razbojnici su 8. januara i mučili Živka (78) i njegovu suprugu Milicu (78) Milovanović u Krušju kod Aleksinca.

U rešenju za određivanje pritvora stoji da je javnost uznemirena i da se može ugroziti istraga

Po naredbi suda, u pritvorsku jedinicu KPZ u Nišu sprovedeni su brat i sestra Slavko (21) i Dragana (19) Mitrović iz Prćilovice, kao i Dejana Radu (20) iz Pančeva, koja živi u Prćilovici. Osumnjičenima Nikoli Đorđeviću (19) iz Žitkovca i Slavku Dikiću (25) iz Moravca rešenjem suda nije određen pritvor, pa će se braniti sa slobode.

Ljubenović i Petrović, kako se sumnja, glavni su akteri pljačke jer su zlostavljali Živka, udarali ga bejzbol palicom, stavljali mu mačetu pod grlo i pištolj na slepoočnicu. Sve je to gledala Živkova supruga.

Republičko tužilaštvo najavilo je posle puštanja razbojnika na slobodu 17. januara da će oformiti komisiju i ispitati ima li propusta niškog Višeg tužilaštva. Do sada rezultati nisu saopšteni.

- Vanraspravno veće Višeg suda u Nišu, odlučujući po žalbi tužilaštva, vratilo je predlog o određivanju pritvora na ponovno odlučivanje sudiji za prethodni postupak Tomislavu Trajkoviću. Utvrđeno je da je sudija Aleksandar Teodosić pravilno postupio jer nije bilo osnova da se osumnjičenima odredi pritvor - objašnjava portparolka Višeg suda Tamara Savić Cvetanović.

Sudija Trajković je, odlučujući ponovo o predlogu tužilaštva, a nakon saslušanja, dao naredbu da se petoro osumnjičenih pritvori do 30 dana, a da se dvojica brane sa slobode.

- U agoniji smo od kada smo opljačkani. Noći nam prolaze u napetosti. Čim nešto šušne, skačemo iz kreveta. Mislili smo da su svi ponovo uhapšeni. Sada nam je još strašnije kada smo čuli da su dvojica u bekstvu. Nadamo se da će nas policija zaštititi - kaže Milica Milovanović, kojoj su razbojnici oteli 1.120 evra i 18.000 dinara.

 


# Krušje pljačka Milica Milovanović sud Marko Ljubenović Živko Milovanović Aleksandar Teodosić Goran Petrović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima