Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sukob interesa

rss

26.03.2007.

Na sajtu Odbora za rešavanje o sukobu interesa objavljena su imena poslanika protiv kojih je prošle nedelje pokrenut postupak zbog nespojivosti funkcija:
www.sukobinteresa.sr.gov.yu

6. sednica Republičkog odbora-pokrenuti postupci, obustave i izricanje mera

Pokretanje postupka zbog nespojivosti funkcija protiv narodnih poslanika:

A) Milana Škrbića, narodnog poslanika i zamenika predsednika Opštine Apatin

B) Dejana Jovanovića, narodnog poslanika i zamenika predsednika Opštine Paraćin ( u međuvremenu primljena je ostavka na funkciju zamenika predsednika opštine)

C) Igora Bečića, narodnog poslanika i zamenika predsednika Opštine Vrbas,

D) Petra Kuntića narodnog poslanika i zamenika predsednika Opštine Subotica

E) Milovana Radovića, narodnog poslanika i zamenika predsednika Opštine Aleksinac i zamenika predsednika Opštinskog veća

F) Kovačević Zorice, narodnog poslanika i člana Opštinskog veća Opštine Lučani

Republički odbor je pokrenuo po službenoj dužnosti i 26 postupaka zbog nespojivosti funkcija.

Na istoj sednici Odbor je doneo odluku o obustavi 9 postupaka pokrenutih protiv funkcionera zbog nedostavljanja izveštaja o imovini i prihodima kao i zbog nedozvoljene kumulacije funkcija, s obzirom da su se funkcioneri povinovali odredbama Zakona u naznačenom roku. Postupak nespojivosti funkcija obustavljen je i prema Dragi Damnjanoviću i Vidoju Petroviću, koji su podneli ostavke na funcije narodnih poslanika.

Republički odbor je doneo odluku o izricanju 10 mera nejavnog upozorenja i 1 meru javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona protiv Obrada Radišića, odbornika SO Surčin.

Postupci su pokrenuti protiv poslanika SRS-a Milana Škrbića i Igora Bečića - zamenika predsednika opština Apatin i Vrbas. Na sajtu se navodi da je pokrenut postupak i protiv Milovana Radovića, narodnog poslanika, zamenika predsednika opštine Aleksinac i zamenika predsednika Opštinskog veća, ali u Skupštini Srbije ne postoji poslanik pod tim imenom, već samo Milovan Radovanović, poslanik SRS-a iz Aleksinca. Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je juče agenciji Beta da će stranka proveriti te podatke i postupiti u skladu sa zakonom i da su oni vodili računa o tome da se na njihovoj listi ne nađu predsednici opština. Odbor je pokrenuo postupak i protiv zamenika predsednika opštine Subotica i poslanika sa liste DS-a Petra Kuntića i člana Opštinskog veća opštine Lučani i poslanice NS Zorice Kovačević. Postupak je bio pokrenut i protiv narodnog poslanika G17 plus i zamenika predsednika opštine Paraćin Dejana Jovanovića, ali je on u međuvremenu podneo ostavku.

Ti funkcioneri, prema zakonu, imaju rok od 15 dana da podnesu ostavku na jednu od funkcija, a ako to ne urade njima se izriče prvo nejavna mera upozorenja, a zatim i javna mera - poziv da podnesu ostavke objavljen u Službenom glasniku.


# opština Aleksandar Vučić Milovan Radovanović Ana Jovanović
@avucic @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima