Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Starac osumničen za pokušaj silovanja dečaka

rss

17.08.2012. Izvor: Blic

Osnovno tužilaštvo u Nišu prekvalifikovalo je u toku istrage krivično delo za koje se sumnjičio Predrag Nikolić (74) iz Niša tako da mu se umesto nedozvoljenih polnih radnji sada na teret stavlja pokušaj silovanja romskog dečaka J. K. (12).

Predrag Nikolić

Uhapšeni je i ranije osuđivan zbog pedofililje

Nikolić je uhapšen 1. avgusta pod sumnjom da je J. K. pokušao da primora na oralni seks, ali se u svetlu novih saznanja u toku istrage došlo do sumnji da je nekoliko dana zaredom pokušao da siluje ečaka.

Budući da se radi o težem krivičnom delu, za koje se, ukoliko se sumnje pokažu kao istinite, može izreći kazna i od 10 i više godina zatvora, predmet je prosleđen na nadležnost Višem sudu u Nišu. Kako saznajemo u aleksinačkom Centru za socijalni rad, dečak koji se našao ma meti pedofila, zbog preživljenih trauma leči se kod neuropsihijatra.

- Dete je doživelo traumu, zbog čega ide kod neuropsihijatra u Nišu. Da li će i kakve posledice po njegovo mentalno zdravlje imati ovaj događaj, sada je rano govoriti. Bitno je da nije više u kontaktu sa osumnjičenim i da je pod stručnim nadzorom kako bi se utvrdilo kakve je traume doživeo - kaže pedagog Ljiljana Stojanović iz Centra za socijalni rad u Aleksincu koja vodi slučaj.

Direktorka Centra Jasna Nikolić navodi da su odmah po primljenoj informaciji od policije oformili stručni tim koji će pružiti podršku dečaku i njegovoj porodici.

Portparol Višeg suda u Nišu Tamara Cvetanović Savić navodi da je istražni sudija nakon saslušanja Predragu Nikoliću odredio pritvor do 30 dana. Nikolić se sumnjiči da je u periodu od nekoliko dana više puta pokušao da siluje dečaka, zbog čega je krivično delo kvalifikovano kao produženo.

- Doneto je rešenje o pokretanju istrage, a osumnjičenom je produžen pritvor kako ne bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog posebno teških okolnosti izvršenja dela odnosno činjenice da oštećeni ima 12 godina. Istražni sudija je dao naredbu da se izvrši psihološko veštačenje deteta - kaže Cvetanovićeva.

Nikolić je po pravosnažnoj presudi već robijao godinu dana i devet meseci zbog sličnih krivičnih dela jer je bludničio nad sedmoro maloletnih dečaka i devojčica, mlađih od 14 godina, koje su roditelji dovodili u njegovu kuću kako bi ih svojim alternativnim metodama odvikavao od noćnog mokrenja. On je tada deci zavlačio u analni otvor metalne predmete i vibrator i terao ih da onanišu jedni pred drugima.


Apel roditeljima

Policija je posle hapšenja početkom avgusta objavila sliku i uputila apel roditeljima u Nišu da se jave ukoliko su imali neko negativno iskustvo sa osumnjičenim ili su dovodili decu kod njega da ih svojim metodama odvikava od noćnog mokrenja i drugih bolesti.


# Jasna Nikolić Ljiljana Stojanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima