Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pronađen vozač traktora koji je vukao psa

rss

28.10.2014.

Ovih dana se digla velika medijska buka vezano za fotografiju koja je objavljena na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako traktoristi vuku vezanog psa. Mnogi mediji su objavili da policija još nije reagovala, ali po našim saznanjima takva tvrdnja nije tačna.

Pronađen vozač traktora koji je vukao psa

O ovom slučaju smo i mi pisali u članku "Vukli psa za prikolicu od traktora".

- Na društvenoj mreži Fejsbuk postoji peticija, kao i slika na kojoj se jasno vidi kako su dva momka vezali za traktor živog psa i vukli ga dok nije izdahnuo. Registarski broj  traktora je 7018, a prikolice 1248. Takvo zlostavljanje životinja se u svetu najstrožije kažnjava, a pošto i u Srbiji postoji krivični Zakon, on treba da se primenjuje - kaže Sanja Stanimirović, koja je samo jedna od ljubitelja životinja koji se glasno bori za to da se počinioci kazne.

Na društvenim mrežama se potom pojavila i peticija kojom se pozivaju državni organi da oštro kazne počinioce ovog nedela.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je policija locirala počinioce. U tome je prilično pomoglo deljenje fotografije putem društvenih mreža. Međutim, prava akcija je usledila nakon što je Aleksinac.Net objavio ovu fotografiju.

Nakon ove objave saznali smo da je policija odmah reagovala. Nezvanično, saznajemo da je protiv dvojice meštana Bobovišta pokrenuta krivična prijava za delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Radi se o ocu JS (1968.) iz Bobovišta i njegovom sinu VS (1992.).

Obavešteni meštani ovog sela navode da se ne radi o nikakvom zlostavljanju.

"Njih dvojica su se vraćali iz njive. Po običaju, vezali su psa. Nema tu nikakvog maltretiranja, jer se traktor kretao sporo. Upravljao je otac. U jednom trenutnku pas je klonuo i verovatno je tada i nastala fotografija" navodi jedan od meštana.

Sa fotografije se ne vidi da li je to bilo u trenutku, ali je prizor takav da je izazvao gnev društava za zaštitu životinja širom eks ju prostora.

Ipak, tvrdnja da je pas mučen i da je uginuo ne stoji. Od meštana smo saznali da je pas živ i uredno vakcinisan.


# nasilje Bobovište fotografija životinje Aleksinac.Net krivična prijava traktor pas maltretiranje peticija
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima