Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Podneta prijava zbog sumnje da je maltretirao psa

rss

29.10.2014.

Niška policija identifikovala je vozača traktora koji je vezao kanapom svog psa za prikolicu i kako se sumnja vukao ga na lokalnom putu Aleksinac - Ražanj, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Podneta prijava zbog sumnje da je maltretirao psa

Na društvenim mrežama pojavila se slika traktora za koju je bio privezan pas i zahtev da se vlasnik kazni.

Protiv vlasnika je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, a policija je u dvorištu vlasnika "pronašla psa koji nije imao vidljivih povreda", navode iz policije.

Krivična prijava je podneta u redovnom postupku, napominju iz policije.

Kako saznajemo, radi se o ocu Jovici S. (1968.) iz Bobovišta, protiv koga je podneta prijava, ka i njegovom sinu VS (1992.) koji nije okrivljen.

Obavešteni meštani ovog sela navode da se ne radi o nikakvom zlostavljanju.

"Njih dvojica su se vraćali iz njive. Po običaju, vezali su psa. Nema tu nikakvog maltretiranja, jer se traktor kretao sporo. Upravljao je otac. U jednom trenutnku pas je klonuo i verovatno je tada i nastala fotografija" navodi jedan od meštana.

Sa fotografije se ne vidi da li je to bilo u trenutku, ali je prizor takav da je izazvao gnev društava za zaštitu životinja širom eks ju prostora, a postoje i peticije kojom se pozivaju državni organi da oštro kazne počinioce.


# Niš nasilje Bobovište fotografija životinje krivična prijava traktor pas maltretiranje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima